Πώς θα επιλέξετε την ιδανική μάσκαρα

Αν βρίσκεστε στο κατάστημα καλλυντικών και θελήσετε να αγοράσετε μάσκαρα είναι πολύ πιθανό να μπερδευτείτε από την μεγάλη ποικιλία και τις πολλές επιλογές και να μην ξέρετε τι να διαλέξετε.

Δεν είναι μόνο ότι ποικίλουν οι επιλογές, αλλά ακόμα και το μήκος που έχει το βουρτσάκι ή το σχήμα διαφέρει επίσης και μπορεί να είναι ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε αγοράζοντας μια μάσκαρα.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαλέξετε το χρώμα, γιατί μια απόχρωσή μπορεί να είναι καλύτερη από άλλες για τις βλεφαρίδες σας.

Τυπικά, βέβαια, η μάσκαρα είναι διαθέσιμη σε μαύρο ή καφέ. Αυτά είναι τα δύο βασικά χρώματα, ωστόσο ολοένα και πληθαίνουν οι επιλογές και εμφανίζονται νέα χρώματα στον ορίζοντα. Για μια αποκριάτικη εμφάνιση ή για μια ροκ συναυλία μπορεί να σκεφτείτε να αγοράσετε μάσκαρα σε μωβ, πράσινο ή μπλε χρώμα. Αλλά για την καθημερινή χρήση το μαύρο και το καφέ είναι σίγουρα καλύτερο. Το μαύρο ανάλογα με το φωτισμό μπορεί να βρείτε πως σας αγριεύει κάπως, οπότε ίσως το καφέ να είναι πιο κολακευτικό. Μόλις αποφασίσετε το χρώμα η αγορά της μάσκαρα έχει γίνει ήδη λιγότερο περίπλοκη.

Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείτε αν θα είναι αδιάβροχη ή όχι. Αν τη χρησιμοποιήσετε για μια ξεχωριστή ημέρα, όπως είναι για παράδειγμα ο γάμος σας, τότε εννοείται ότι θα προχωρήσετε στην αγορά μιας αδιάβροχης μάσκαρα, γιατί καμία νύφη δεν θέλει να ανησυχεί μήπως μοιάζει με ρακούν αν συγκινηθεί στην περίπτωση που δακρύσει. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, αν είστε καλεσμένη σε γάμο, γιατί και για εσάς μπορεί η συγκίνηση να περισσεύει. Ισως, μάλιστα, να σκεφτείτε τη λύση της αδιάβροχης μάσκαρα για όλες τις ημέρες, ειδικά αν ο καιρός είναι βροχερός. Εάν αγοράζετε μάσκαρα που είναι αδιάβροχη, να βεβαιωθείτε πως έχετε πάρει ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι, γιατί καθαρίζει καλύτερα τη μάσκαρα.

Εάν το δέρμα σας έχει την τάση να ερεθίζεται εύκολα από το make up, θα πρέπει να αγοράσετε οπωσδήποτε μια υποαλλεργική μάσκαρα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνες που έχουν συχνές αλλεργίες στα μάτια, καθώς κάποιες μάσκαρα μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια.

Θα παρατηρήσετε, επίσης, ότι η μάσκαρα έρχεται σε διάφορους τύπους πάχους, μήκους και σχήματος. Μερικές βούρτσες θα είναι καμπύλες, άλλες θα είναι μακριές και ίσες και κάποιες άλλες κοντές και ίσες. Οι μεγαλύτερες βούρτσες θα επιτρέψουν την ευκολότερη εφαρμογή της μάσκαρα. Οι καμπύλες βούρτσες θα βοηθήσουν να γυρίσουν πιο εύκολα οι επάνω βλεφαρίδες. Και μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν αυτονόητα, ωστόσο είναι πάντα καλό να τα λάβετε υπόψιν σας, όταν αγοράζετε μάσκαρα.

Αν οι βλεφαρίδες σας είναι λεπτές ίσως η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι να πάρετε μια παχιά μάσκαρα που έχει περισσότερο κερί ή πολυμερή και δίνει όγκο στις βλεφαρίδες. Η επιμήκης μάσκαρα είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος με την παχιά μάσκαρα με τη διαφορά πως έχει πιο μακριά βούρτσα. Αυτό επιτρέπει σε κάθε εφαρμογή να βάζετε περισσότερη μάσκαρα, ιδιαίτερα στις άκρες των βλεφαρίδων με μεγαλύτερη ευκολία. Δεν επιμηκύνει πραγματικά τις βλεφαρίδες αλλά τους προσφέρει περισσότερη μάσκαρα κι έτσι φαίνονται σα να είναι πιο μακριές.

Για μερικές γυναίκες που έχουν πυκνές βλεφαρίδες, η καλύτερη μάσκαρα είναι αυτή που έχει αραιή στοίχιση. Αυτός ο τύπος μάσκαρα έχει μετάξι ή έλαια που εμποδίζουν τις βλεφαρίδες να κολλάνε μεταξύ τους. Λειτουργεί, μάλιστα, πολύ καλά στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε περισσότερες από μία στρώσεις.

Αν πάλι δεν σας ικανοποιεί απόλυτα κανένας από τους τύπους μάσκαρα που υπάρχουν στην αγορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά προϊόντα και να τα συνδυάσετε. Αν θέλετε μακριές και χοντρές βλεφαρίδες, τότε χρησιμοποιήστε μία λεπτή στρώση από μια επιμήκη μάσκαρα και στη συνέχεια μία μάσκαρα που δίνει όγκο.

Τέλος, να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να αγοράζετε μάσκαρα κάθε δύο μήνες. Με την πάροδο του χρόνου η μάσκαρα στεγνώνει και δεν λειτουργεί τόσο καλά, ενώ μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αν έχετε μια μόλυνση των ματιών, αγοράστε μια νέα μάσκαρα όταν το θέμα της λοίμωξης λήξει. Επιπλέον, να θυμάστε ότι δεν μοιράζεστε τη μάσκαρά σας με φίλες σας, γιατί μπορεί αυτό να οδηγήσει σε λοιμώξεις από ιούς ή βακτήρια στο μάτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει