Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο μολύβι χειλιών

Επειδή ακριβώς το μολύβι των χειλιών είναι θεμελιώδες για να απλώσετε στα χείλη σας στη συνέχεια το κραγιόν και αυτό να δείχνει ελκυστικό, είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να το επιλέξετε με ιδιαίτερη προσοχή.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν απλά ένα χρώμα μολυβιού για τα χείλη που το είδαν σε κάποιο περιοδικό, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι όλα τα μολύβια χειλιών κατάλληλα για όλες. Όπως υπάρχουν πολλές ποικιλίες και υφές κραγιόν, υπάρχουν εξίσου πολλές ποικιλίες μολυβιών για τα χείλη σας.

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μολύβι που το χρώμα του θα ταιριάζει ή θα συνδυάζεται εύκολα με το κραγιόν σας. Όταν το μολύβι εφαρμοστεί σωστά, τότε μπορεί να καθορίσει τα χείλη σας και να βοηθήσει να διατηρηθεί το κραγιόν σας όλη τη μέρα.

Πριν επιλέξετε ένα χρώμα μολυβιού για τα χείλη, λάβετε οπωσδήποτε υπόψιν την απόχρωση του κραγιόν σας. Οι ειδικοί προτείνουν να είστε αμακιγιάριστες όταν αγοράζετε κραγιόν. Ένα κραγιόν που φαίνεται ωραίο όταν το δέρμα σας είναι στο φυσικό του χρώμα, θα δείχνει ακόμα καλύτερο όταν φοράτε μακιγιάζ. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να αγοράσετε, ένα ουδέτερο χρώμα μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση. Μπορείτε να λάβετε υπόψιν τις συμβουλές της πωλήτριας, αλλά θα πρέπει παράλληλα να είστε και επιφυλακτικές, για το αν πράγματι σας πηγαίνει το χρώμα, όπως σας λέει, ή αν απλά ενδιαφέρεται για να πουλήσει το προϊόν.

Τα μολύβια των χειλιών υπάρχουν σε μια ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένου του τυποποιημένου μολυβιού,  του μολυβιού σε μορφή χρώματος για τα χείλη, σε μορφή που αποκαλείται «μουτζούρα» ή ακόμα και σε μορφή τατουάζ που είναι ένα μόνιμο μολύβι χειλιών. Από όλους τους τύπους ο πιο δημοφιλής είναι το απλό μολύβι που μοιάζει με το αντίστοιχο των ματιών, γιατί αυτό τραβά τις πιο καθαρές γραμμές και είναι και εύκολο στη χρήση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι καλά ξυσμένο. Ανεξάρτητα από το χρώμα κραγιόν που θα επιλέξετε, το μολύβι θα πρέπει κατά κανόνα να είναι μία με δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το κραγιόν σας.

Αν έχετε μικρά, σφιχτά χείλη, το μολύβι των χειλιών μπορεί να βοηθήσει να βελτιωθεί η εικόνα τους. Πολλές γυναίκες με λεπτά χείλη φοβούνται πως το μολύβι των χειλιών θα κάνει τα χείλη τους να φαίνονται πιο σκούρα και έτσι να φαίνονται ακόμα πιο συρρικνωμένα. Όμως, το σωστό χρώμα στο μολύβι των χειλιών μπορεί να βοηθήσει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Αν έχετε λεπτά χείλη, επιλέξτε ένα μολύβι χειλιών σε μία μόνο απόχρωση πιο σκούρα από το χρώμα του κραγιόν σας. Επιπρόσθετα, αν χρησιμοποιήσετε ένα φωτεινό χρώμα κραγιόν στην κορυφή των χειλιών σας θα τα κάνετε να δείχνουν ακόμα πιο γεμάτα. Αντίστοιχα, αν έχετε μεγάλα χείλη και θέλετε να φαίνονται μικρότερα, με το μολύβι μπορείτε να τραβήξετε τη γραμμή γύρω από το εσωτερικό τους και έτσι να τα κάνετε να φαίνονται λεπτότερα.

Όπως συμβαίνει με το κραγιόν, έτσι και σε ό,τι αφορά το μολύβι η απόχρωση ή το χρώμα του θα πρέπει να επιλεγεί με βάση το χρώμα της επιδερμίδας σας. Αν είστε περισσότερο ανοιχτόχρωμη στους τόνους του ροζ, τότε πρέπει να επιλέξετε μια σκιά ουδέτερη, κοραλί ή ροζέ βερικοκί. Για μεσαίου χρώματος δέρμα ή για δέρμα μαυρισμένο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις κοκκινωπές ή σε τόνους του μωβ. Στο σκούρο ή μαύρο δέρμα είναι καλύτερα να βάλετε καφέ ή μωβ αποχρώσεις καθώς και τόνους του κρασιού. Βεβαιωθείτε μόνο ότι αυτό που έχετε επιλέξει να φορέσετε θα το έχετε πρώτα δοκιμάσει στο μαγαζί που το αγοράσατε.

Παρόλο που το κόκκινο χρώμα στα χείλη δεν ταιριάζει σε όλες, ακόμα και εκείνες που δεν το εγκρίνουν, θα πρέπει πρώτα να το δοκιμάσουν. Αφού έχετε εφαρμόσει τόσο το μολύβι χειλιών όσο και το κραγιόν, χρησιμοποιήστε το φυσικό φως για να προσδιορίσετε αν το χρώμα φαίνεται καλό πάνω σας. Αν δεν είστε ευχαριστημένες μ’ αυτό η ανησυχία σας θα φανεί. Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί σε ό,τι έχει να κάνει με το κόκκινο χρώμα κραγιόν.

Ο συνδυασμός του κραγιόν με το χρώμα των ρούχων σας είναι επίσης σημαντικός, ειδικά αν επιλέξετε να φορέσετε κόκκινα ρούχα. Οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι καλύτερα σε γενικές γραμμές να φοράνε ρούχα σε χρώμα κόκκινο κερασί, ενώ όσο σκουραίνει το δέρμα, θα πρέπει να σκουραίνει και η απόχρωση του κόκκινου.

Οταν απλώνετε το μολύβι των χειλιών σχεδιάστε την γραμμή τους και περάστε το όσο πιο απαλά γίνεται, με απλωτές κινήσεις, ενώ παράλληλα καθορίστε τα εξωτερικά πλαίσια των χειλιών σας. Αυτό θα δημιουργήσει μια πιο φυσική γραμμή. Τονίστε τις άκρες των χειλιών γιατί όσο περισσότερη έμφαση δώσετε στις άκρες τους τόσο πιο καθορισμένο θα είναι το σχήμα. Και μπορεί η τελειότητα να μην είναι αναγκαία, αλλά είναι αναγκαίο να μην φαίνεται μέσα από το κραγιόν σας η γραμμή των χειλιών που θα έχετε περάσει με το μολύβι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει