Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό ασετόν για τα νύχια σας

Το σπιτικό ξεβαφτικό νυχιών μπορεί να αποτελέσει μια υγιή, ασφαλή και φθηνή εναλλακτική λύση αντί του εμπορικού ασετόν, που εκτός των άλλων διαθέτει και δραστικές χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν τα νύχια σας.

Τα εμπορικά ασετόν, μπορεί εξάλλου να είναι επικίνδυνα και κατά την εισπνοή τους, ειδικά σε ένα σπίτι που υπάρχουν μικρά παιδιά. Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σ’ αυτά, τέλος, δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Αντί για το ασετόν, μπορείτε να έχετε ένα σπιτικό ξεβαφτικό φτιαγμένο από ξύδι και χυμό λεμονιού που δεν θα κάνει ζημιά στα νύχια σας, ειδικά αν αυτά είναι ήδη εύθραυστα.

Το ξύδι και ο χυμός λεμονιού είναι φυσικά όξινα συστατικά που μπορούν να καθαρίσουν το βερνίκι νυχιών. Για να φτιάξετε ένα απλό σπιτικό ξεβαφτικό νυχιών με τα δύο αυτά συστατικά, ρίξτε λίγο λευκό ξύδι σε ένα μπολ, προσθέστε ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και ανακατέψτε το μείγμα. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα και στη συνέχεια πατήστε το πάνω σε ένα νύχι για περίπου 10 με 30 δευτερόλεπτα. Αυτό το μείγμα θα σπάσει το βερνίκι των νυχιών και στη συνέχεια με ένα άλλο κομμάτι βαμβάκι μπορείτε να το σκουπίσετε.

Ισως να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να αφαιρέσετε το βερνίκι, απ’ ό,τι αν χρησιμοποιούσατε ασετόν, ειδικά αν υπάρχουν αρκετές στρώσεις βερνίκι.

Η ενυδάτωση των νυχιών σε πολύ ζεστό νερό για 10 ή 15 λεπτά πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το βερνίκι, θα βοηθήσει να επιταχυνθεί όλη η διαδικασία.

Για όσες δεν έχουν ξύδι και χυμό λεμονιού και χρειάζονται ένα σπιτικό ασετόν, το οινόπνευμα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση. Το τρίψιμο του αλκοόλ είναι πιο φυσικό και λιγότερο σκληρό απ’ ό,τι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο ασετόν του εμπορίου. Το αλκοόλ έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες, από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις των νυχιών. Απλά βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε το βερνίκι. Οπως και με το σπιτικό ασετόν από ξύδι και λεμόνι, μουσκέψτε σε ζεστό νερό τα χέρια σας, πριν αφαιρέσετε το βερνίκι με το οινόπνευμα, για να μπορέσει να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Εκτός από το ξύδι με λεμόνι και το οινόπνευμα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αφαιρέσετε το παλιό βερνίκι. Ενας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό άρωμα που δεν χρησιμοποιείτε. Πολλά από τα αρώματα περιέχουν ασετόν και μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι. Μερικοί έχουν βρει πως ορισμένες μάρκες οδοντόκρεμας μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικές για την αφαίρεση του βερνικιού των νυχιών.

Αν τέλος, δεν έχετε άλλες επιλογές, υπάρχει ένα αλάνθαστο τρικ για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών. Περάστε πάνω από το παλιό βερνίκι στα νύχια σας ένα νέο βερνίκι και στη συνέχεια σκουπίστε το. Μαζί με το νέο βερνίκι θα φύγει και το παλιό και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ξύσετε λίγο τα υπολείμματα για να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει