Πώς να γυμναστείτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

Γνωρίζετε ήδη πως θα πρέπει να προσαρμόσετε το είδος της άσκησης που θα κάνετε στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Ομως, έχετε σκεφτεί πως θα πρέπει να το προσαρμόσετε και στην ομάδα αίματός σας;

Φανταστείτε πως οι γυμναστές και οι γιατροί έχουν δημιουργήσει το τέλειο πρόγραμμα άσκησης για εσάς που θα ικανοποιήσει την προσωπικότητά σας και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ας δούμε πώς θα ήταν:

Ομάδα αίματος 0

Είστε ισχυροί και αθλητικοί τύποι. Πιθανόν να έχετε δυνατά χέρια και πόδια. Ενα πρόγραμμα άσκησης με υψηλή ένταση μπορεί να φαίνεται τέλειο για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άσκηση ως απόδραση από τα συναισθήματα και χρειάζεστε περισσότερες ασκήσεις για να νικήσετε το στρες και το άγχος.

Σε σύγκριση με τους άλλους τύπους αίματος είστε ο μεγαλύτερος οπαδός των ασκήσεων. Πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμπι και τρέξιμο μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν η καθημερινότητά σας. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 αλλάζουν συχνά διάθεση, είναι κάτω από πίεση και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Αν σκοπεύετε να γυμναστείτε το πρωί, οι ορμόνες της ευτυχίας θα σας δώσουν καλή διάθεση κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και τα μειωμένα επίπεδα της κορτιζόλης θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος.

Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να ασκείστε τακτικά, γιατί η κυκλοφορία του αίματος είναι αργή. Χωρίς έντονη προπόνηση το σώμα σας δεν θα πάρει το απαιτούμενο ποσό των θρεπτικών συστατικών, θα γίνει οκνηρό και νωχελικό. Οσο περισσότερο ασκηθείτε τόσο πιο ικανοποιημένο θα είναι το σώμα σας.

Προπονήσεις που απαιτούν γρήγορες αλλαγές κίνησης, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις ή το χόκεϊ είναι ιδανικά για εσάς.

Οταν ασκούμαστε, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, αδρεναλίνη, σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Αυτές οι χημικές ενώσεις θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Ομάδα αίματος Α

Ενα άτομο με ομάδα αίματος Α δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν επιτευχθεί η αρμονία του μυαλού και του σώματος κι έτσι είναι σημαντικό οι ασκήσεις για εσάς να είναι καταπραϋντικές και χαλαρωτικές.

Πιθανώς θα έχετε κουραστεί από μια άσκηση πριν από κάθε άνθρωπο που ανήκει σε άλλες ομάδες αίματος. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ασκήσεις διαφορετικής έντασης μεταξύ τους.

Η τακτική άσκηση θα συμβάλλει στις θαυματουργές αλλαγές στο σώμα σας. Ο μεταβολισμός σας θα είναι ταχύτερος και θα είστε πιο ήρεμοι. Θα μειώσει την κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βελτιώσει τη συγκέντρωση και τη γνωστική λειτουργία.

Η άσκηση θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο διαλογισμός, ο βελονισμός και το μασάζ είναι ιδανικά για άτομα με ομάδα αίματος Α.

Κάντε τουλάχιστον 10.000 βήματα σε καθημερινή βάση. Κάντε ασκήσεις που θα ενεργοποιήσουν όλες τις μυϊκές ομάδες. Είναι σημαντικό να αγαπάτε τις ασκήσεις που κάνετε και να τις απολαμβάνετε.

Ασκηθείτε πιο συχνά στη φύση. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας θα συμβάλλει στη χαλάρωση, την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και την ενίσχυση του μυαλού και του σώματός σας.

Υψηλής έντασης ασκήσεις δεν είναι για εσάς. Επιλέξτε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το άγχος.

Ομάδα αίματος Β

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β μπορούν να διαχειριστούν άριστα το άγχος, επειδή τους είναι εύκολο να προσαρμόζονται σε καινούργιες καταστάσεις. Οι καλύτερες ασκήσεις είναι ένας συνδυασμός δύναμης και αερόβιας γυμναστικής.

Ωστόσο, τα άτομα με ομάδα αίματος Β, μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα τους και οι τακτικές ασκήσεις θα λύσουν αυτό το πρόβλημα αποτελεσματικά. Η άσκηση θα μειώσει το επίπεδο των ορμονών του στρες (αδρεναλίνη και κορτιζόλη). Θα αυξήσει, επίσης, το επίπεδο των ενδορφινών, γεγονός που αυξάνει με φυσικό τρόπο την αντοχή στον πόνο και τη βελτίωση της διάθεσης.

Λειτουργούν εξαιρετικά σε ομαδικά αθλήματα. Οι χαλαρωτικές ασκήσεις είναι καλές γι’ αυτά τα άτομα, όπως γιόγκα, τάι τσι και πιλάτες.

Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης για να βοηθήσετε το σώμα σας να πάρει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου και να μειώσετε τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι λίγο πιο αδύναμο απ’ ό,τι στις άλλες ομάδες αίματος. Η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι οι αερόβιες ασκήσεις με στοιχεία ασκήσεων αντοχής, διότι θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα αυξήσουν την αντίσταση του οργανισμού σε επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Μπορεί να αισθάνεστε συχνά πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, ειδικά μετά από μια έντονη προπόνηση. Μέτριες ασκήσεις σας ταιριάζουν καλύτερα, όπως το περπάτημα, η πεζοπορία, το γκολφ και ο χορός.

Επίσης, έχετε την τάση να κρατάτε τα αρνητικά συναισθήματα, γι’ αυτό η γιόγκα και το τάι τσι είναι εξαιρετικές επιλογές για τη διάθεση, τους μυς και τις αρθρώσεις σας.

Είστε συχνά υπό πίεση, αλλά χάρη στα χαρακτηριστικά της ομάδας αίματος στην οποία ανήκετε θα βρείτε εύκολα το δρόμο για να φύγετε από μια αγχωτική κατάσταση.

Η άσκηση παίζει βασικό ρόλο στον αγώνα κατά των αρνητικών συναισθημάτων και δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα. Ο συνδυασμός ελαφράς αεροβικής γυμναστικής και ασκήσεων χαλάρωσης είναι τέλειος για εσάς. Για παράδειγμα κάνετε αερόβιες ασκήσεις τρεις ημέρες της εβδομάδας και τις άλλες δύο κάνετε γιόγκα ή τάι τσι.

Χρειάζεστε καθημερινό στρέτσινγκ για να απελευθερώσετε την ένταση και το άγχος, λόγω της τάσης που έχετε να κρατάτε και να μην εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει