Πώς θα κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο

Το πρώτο βήμα για να καταφέρετε να κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είναι να γνωρίζετε ότι τα αρώματα και οι κολόνιες αγαπούν τα υγρά δέρματα.

Κάτι που σημαίνει πως αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, τότε το άρωμα ή η κολόνια απορροφώνται ταχύτατα λόγω της ποσότητας του οινοπνεύματος που περιέχουν. Αν λοιπόν κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο, θα μπορεί το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο.

Συχνά μπορείτε να ταιριάξετε το άρωμα ή την κολόνια σας με μια λοσιόν ή κρέμα, καθώς αυτό θα βοηθήσει το άρωμα να αντέχει περισσότερο. Εάν δεν έχετε λοσιόν ή κρέμα που να ταιριάζει με την οσμή του αρώματός σας, τότε και η βαζελίνη μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά.

Το σώμα είναι επίσης εξοπλισμένο με αισθητήρες θερμότητας, αυτούς που αποκαλούμε σημεία πίεσης. Αυτά τα σημεία είναι γεμάτα με αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα σας πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο και ενεργούν ως ένα είδος αγωγού θερμότητας.

Αν λοιπόν βάλετε άρωμα σ’ αυτά τα σημεία πίεσης, θα μπορέσετε να βοηθήσετε στην ενεργοποίηση των ελαίων.

Τα αποτελεσματικά σημεία πίεσης στα οποία το άρωμα διαρκεί περισσότερο, είναι:

Η περιοχή πίσω από τα γόνατα

Οι αστράγαλοι

Το εσωτερικό μέρος του αγκώνα

Η περιοχή πίσω από τα αυτιά

Ο ψεκασμός των μαλλιών σας με το αγαπημένο σας άρωμα ή κολόνια, πιστεύεται επίσης ότι βοηθά το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο, θα πρέπει να βάλετε άρωμα στα μαλλιά σας αφού φορέσετε τα ρούχα σας και όχι πριν γιατί αλλιώς μπορεί το σπρέι να σκουπιστεί από τα ρούχα σας.

Επίσης, κατά την αγορά ενός αρώματος, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχουν διάφορα είδη αρωμάτων και ένα βαρύ άρωμα ή κολόνια είναι λογικό να διαρκέσει περισσότερο από ένα ελαφρύ άρωμα.

Πρέπει να γνωρίζετε, εξάλλου, πως ακόμα και μετά από τις καλύτερες προσπάθειές σας η μυρωδιά του αρώματός σας στο τέλος της ημέρας θα έχει ξεθωριάσει, γι’ αυτό ίσως είναι καλό να έχετε μαζί σας ένα μικρό μπουκαλάκι με λίγο από το άρωμά σας, έτσι ώστε να φρεσκαριστείτε αν παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά του έχει λιγοστέψει. Αλλά να έχετε πάντα κατά νου ότι η μυρωδιά μπορεί να είναι ισχυρότερη για τους άλλους απ’ ό,τι για εσάς, γι’ αυτό μη το παρακάνετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει