Πώς θα κάνετε το κραγιόν σας να διαρκέσει

Βγαίνετε από το σπίτι και αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου; Ενα ωραίο κραγιόν μπορεί να σας δώσει αυτή την αίσθηση γιατί σας κάνει να νοιώθετε (και να είστε) όμορφη.

Μόνο που αυτή η αίσθηση δεν κρατάει πολύ. Αρκεί να αφήσετε ένα αποτύπωμα στο φλιτζάνι του καφέ σας για να χάσετε το κέφι σας.

Δεν χρειάζεται όμως να γίνουν έτσι τα πράγματα.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δεν πρόκειται να δείτε το αγαπημένο σας κραγιόν να εξαφανίζεται από τη θέση του, να λερώνει τα δόντια σας, να… προσγειώνεται στο φλιτζάνι του καφέ ή οπουδήποτε αλλού…

Απολέπιση. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό ή ακόμα και την οδοντόβουρτσά σας για να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια πριν βάλετε το κραγιόν σας.

Μουντζούρες. Εφαρμόστε ένα πολύ λεπτό στρώμα μέικ απ. Αυτό που χρησιμοποιείτε για το δέρμα σας. Θα απομακρύνει την υγρασία και θα ισοπεδώσει τις λεπτές γραμμές κι έτσι τα χείλη σας θα είναι έτοιμα για το κραγιόν.

Περίγραμμα. Φτιάξτε ένα περίγραμμα των χειλιών σας χρησιμοποιώντας το ίδιο χρώμα μολυβιού με την απόχρωση που έχει το κραγιόν σας (δεν πρέπει να είναι ούτε πιο σκούρο ούτε πιο ανοιχτό) ώστε να οριοθετήσετε το χώρο που θα περάσετε το κραγιόν. Αυτό το περίγραμμα θα είναι το «αντίγραφο ασφαλείας» για το κραγιόν σας. Προσοχή: Aν το κραγιόν σας είναι πολύ σκούρο, χρησιμοποιήστε μολύβι σε έναν τόνο πιο ανοιχτό. Αυτό που θέλετε δεν είναι να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή (αντιαισθητική) γραμμή, αλλά να συμπληρώσετε ομοιόμορφα τα χείλη σας.

Πολλαπλές στρώσεις. Περνώντας πολλές λεπτές στρώσεις, το κραγιόν σας θα διαρκέσει περισσότερο απ’ ό,τι αν βάλετε μία φορά μια πυκνή στρώση και είναι λιγότερο πιθανό να ξεφλουδίσει. Εφαρμόστε μία στρώση και μετά σκουπίστε ελαφρά με χαρτομάντιλο. Εφαρμόστε μία ακόμα και σκουπίστε και πάλι. Συμβουλή: Σκουπίστε ελαφρά με έμφαση στο κέντρο των χειλιών και όχι τις άκρες. Εκεί ούτως ή άλλως το χρώμα διαρκεί περισσότερο, οπότε επικεντρωθείτε στο κέντρο και εξασφαλίστε ότι το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο.

Tελευταία πινελιά. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο μέικ απ, περάστε ελαφρά ένα λεπτό στρώμα πούδρας πάνω από τα χείλη σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει