Πώς θα λύσετε το πρόβλημα των αδύναμων νυχιών

Κακή διατροφή, χημικές ουσίες που βρίσκονται στα βερνίκια νυχιών, υπερέκθεση στο νερό και πολύ κακή αντιμετώπιση των νυχιών είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που τα κάνουν αδύναμα και εύθραυστα.

Για να βοηθήσετε τα αδύναμα νύχια σας, θα πρέπει κατ’ αρχήν να εντοπίσετε ποιο είναι το πρόβλημα στην περίπτωσή σας και να το αντιμετωπίσετε. Αν η κακή διατροφή προκαλεί προβλήματα στα νύχια σας, μπορεί να τα βοηθήσει η αύξηση της ποσότητας πρωτεΐνης που τρώτε μαζί με την προσθήκη φρούτων και λαχανικών. Τα αδύναμα νύχια μπορεί να είναι εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο, το ράγισμα, ή το ξεφλούδισμα και είναι σημαντικό να αναλάβετε τη φροντίδα τους, τόσο για λόγους εμφάνισης, όσο και για λόγους καλής υγείας.

Η πρωτεΐνη στη διατροφή, καθώς και τα φρούτα και λαχανικά, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία ολόκληρου του σώματος, επομένως και για τα νύχια. Για κάποιους ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η λήψη ενός συμπληρώματος βιοτίνης που μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νυχιών και να τα κάνει ιδιαίτερα υγιή. Υπάρχουν, επίσης, προϊόντα σκλήρυνσης που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα πάνω στα νύχια, ώστε να τα αποτρέπουν από το σπάσιμο.

Η συχνή χρήση των βερνικιών των νυχιών είναι μια άλλη συχνή αιτία για να γίνουν τα νύχια αδύναμα. Εάν χρησιμοποιείτε βερνίκι νυχιών, προσπαθήστε να επιλέξετε τα εμπορικά σήματα που είναι χωρίς φορμαλδεΰδη και μην το αφήνετε πάνω στα νύχια σας συνέχεια. Είναι σημαντικό να τούς επιτρέπετε να «αναπνέουν» για μερικές μέρες.

Επίσης, είναι καλύτερα να βάζετε πάντα μία βάση πριν εφαρμόσετε το βερνίκι, γιατί αυτή θα αποτρέψει να χρωματίσει το βερνίκι τα νύχια σας. Παράλληλα, επιλέξτε ασετόν χωρίς ακετόνη που ξηραίνει τα νύχια.

Καθώς τα νύχια μεγαλώνουν, αδυνατίζουν. Γι’ αυτό κρατήστε τα κομμένα στο κατάλληλο μήκος δίνοντάς τους τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα, χωρίς αιχμηρές προεξοχές. Οταν τα βάφετε, βάψτε προς μία μόνο κατεύθυνση και όχι εμπρός-πίσω. Αυτή η «τραμπάλα» μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικές ρωγμές στα νύχια και τα αποδυναμώνει.

Επιπλέον, η υπερβολική έκθεση στο νερό μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση των νυχιών. Μην βάψετε τα νύχια άμεσα, αν πριν από μικρό χρονικό διάστημα τα είχατε εκθέσει στο νερό γιατί είναι ακόμα μαλακά.

Τα νύχια απαιτούν φροντίδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε γάντια όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού, όταν πλένετε τα πιάτα, όταν εργάζεστε έξω ή όταν ασχολείστε με την κηπουρική. Μην αντιμετωπίζετε τα νύχια σα να είναι ανθεκτικά εργαλεία για να ανοίγετε σκληρά αντικείμενα, να ξύνετε πράγματα και φυσικά ποτέ μη τα δαγκώνετε.

Είναι, επίσης, σημαντικό να ενυδατώνετε τα χέρια σας τακτικά για να αποφύγετε να αποδυναμωθούν τα νύχια σας. Απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας πριν κοιμηθείτε ή βάζοντας ένα ζευγάρι γάντια ή ακόμα και ένα ζευγάρι κάλτσες στα χέρια μπορείτε να έχετε μια πολύ καλή θεραπεία για τα νύχια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν τα νύχια επιμένουν να είναι αδύναμα, να φαίνεται πως γίνεται απολέπιση ή ξεφλούδισμά τους ή αν έχουν αναπτύξει κηλίδες, ίσως χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να αποκλείσει τυχόν μυκητιασική λοίμωξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει