Πόσο αποτελεσματική είναι η ρετινόλη κατά της κυτταρίτιδας

Η χρησιμοποίηση της ρετινόλης σε κρέμες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισής της, όταν χρησιμοποιηθεί για μία περίοδο δύο έως τριών μηνών.

Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα αν το ίδιο χρονικό διάστημα ακολουθηθεί υγιεινή διατροφή, καθώς και ένα πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας.

Οταν εφαρμόζεται στο δέρμα η ρετινόλη μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι το συστατικό της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται στις κρέμες για τη θεραπεία της ακμής και των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Το ρετινοϊκό οξύ δρα διεγείροντας την ανάπτυξη του κολλαγόνου και την εξομάλυνση της διαδικασίας αναπαραγωγής του δέρματος. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, δίνοντας στο δέρμα πιο ομαλή και πυκνή εμφάνιση.

Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα προκαλείται από τα αποθέματα λίπους που εμφανίζονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, η χρησιμοποίηση της ρετινόλης για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, μπορεί να είναι αποτελεσματική στη σύσφιγξη του δέρματος που καλύπτει αυτές τις καταθέσεις λίπους. Αυτό μπορεί να κάνει το λίπος λιγότερο αισθητό, αλλά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε πραγματικά από αυτό. Τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από την χρήση της ρετινόλης για την κυτταρίτιδα τείνουν να είναι κατά κύριο λόγο αισθητικά και κάπως βραχυπρόθεσμα.

Αν μέχρι τώρα βασίζεστε αποκλειστικά σε λοσιόν και κρέμες ρετινόλης για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα. Ο λόγος είναι πως η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που μεταβολίζεται από το σώμα. Τα αποτελέσματά της τείνουν να είναι αθροιστικά και η διαδικασία αναπαραγωγής του δέρματος θα πάει πίσω στην προηγούμενη κατάσταση αν σταματήσετε τη χρήση της ρετινόλης.

Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι μέσω ελεγχόμενης απώλειας βάρους και τακτικής άσκησης.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά όταν ακολουθείτε μια τακτική σωματική δραστηριότητα. Η καρδιαγγειακή δραστηριότητα βοηθά στην μείωση της συνολικής σύνθεσης του λίπους του σώματος και την οικοδόμηση των μυών. Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης που στοχεύουν στο κάτω μέρος του σώματος μπορεί να είναι αποτελεσματικές στη μείωση της κυτταρίτιδας στις γυναίκες. Δεδομένου ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος στους γοφούς και την περιοχή των μυών οι ασκήσεις στο κάτω μέρος του σώματος θα βοηθήσουν την οικοδόμηση και ενίσχυση των μυών.

Η εκτέλεση ασκήσεων που στοχεύουν αυτές τις περιοχές του δέρματος, μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη εμφάνιση του δέρματος. Δεν είναι ότι θα μειωθούν τα αποθέματα του λίπους, αλλά θα αυξηθούν και οι μύες και έτσι θα τεντώσει η επιφάνεια κάτω από το δέρμα. Η προπόνηση δύναμης και η άσκηση είναι η πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμη θεραπεία για την κυτταρίτιδα σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή.

Μερικές γυναίκες εξακολουθούν να παρουσιάζουν κυτταρίτιδα παρά την επίπονη άσκηση και την υγιεινή δίαιτα. Στην περίπτωση αυτή η αιτία της επίμονης κυτταρίτιδας πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι η γενετική. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η χρήση της ρετινόλης πάντα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση μπορεί να αποδειχθεί πιο ωφέλιμη. Ενώ πολλοί ειδικοί διαφωνούν για τη συνολική αποτελεσματικότητα της ρετινόλης για την κυτταρίτιδα, φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως βελτιώνει την υφή και την εμφάνιση του δέρματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει