Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε στη σχέση σας

Η κοινή συμβίωση πριν το γάμο είναι κάτι που πλέον δεν θεωρείται ταμπού. Τα σύγχρονα ζευγάρια θέλουν να ζήσουν μαζί πριν από το γάμο. Αλλά για πολλά από αυτά, υπάρχει το μεγάλο δίλημμα…

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε; Τι θα συμβεί αν κάνετε κάποιο λάθος; Τι θα συμβεί αν οι αγαπημένοι σας είναι πάντα αντίθετοι σε ό, τι νομίζατε;

Ο γάμος είναι ένα σοβαρό βήμα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βρεθείτε πιο κοντά με το σύντροφό σας, από το να μοιράζεστε το ίδιο σπίτι ή διαμέρισμα. Το θέμα είναι ότι η συμβίωση πριν το γάμο μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: Eίτε τα πράγματα θα πάνε εντελώς στραβά ή θα πείσετε τον εαυτό σας ότι αυτός / αυτή είναι το σωστό πρόσωπο για σας.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζήσετε μαζί

Πολλοί πιστεύουν ότι πριν από τη λήψη της απόφασης σχετικά με αυτό το βήμα, θα πρέπει να περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μήπως η αναμονή για 6 μήνες ή 3 χρόνια είναι απλά ένας μύθος; Θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό χάσιμο χρόνου, ενώ στην πραγματικότητα θα μπορούσατε να προχωρήσετε από κοινού πολύ νωρίτερα;

Προσπαθήστε να σκεφτείτε αυτά τα θέματα για να δώσετε στον εαυτό σας μια απάντηση αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να ζείτε μαζί με το σύντροφό σας.

Εχετε αποτελεσματική επικοινωνία;

Οταν αποφασίσετε να ζήσετε μαζί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ο συγκάτοικός σας, αλλά ένας πιθανός σύζυγος. Oταν θα έχετε μια διαμάχη, δεν θα είστε σε θέση να κλείσετε την πόρτα ή να κλειδώσετε τον εαυτό σας σε ένα δωμάτιο και να ακούσετε δυνατά μουσική, αφού και οι δύο σας είστε ενήλικες και μοιράζεστε το ίδιο σπίτι.

Διαφωνίες θα υπάρχουν, αλλά νομίζετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε ένα συμβιβασμό; Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά νομίζετε ότι μπορείτε να αντέξετε τα μειονεκτήματα του συντρόφου σας; Εάν ξέρετε πώς να κρύψετε την υπερηφάνεια σας, και αυτός / αυτή είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχτεί τα λάθη του, τότε θα μπορούσατε να ζήσετε με κατανόηση και να κάνετε συμβιβασμούς.

Ετσι, η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: Είμαι αρκετά ώριμος για να ακούσω, να παραδεχτώ τα λάθη μου, και το πιο σημαντικό απ’ όλα, αν και οι δύο από μας είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαστούμε και να λαμβάνουμε ειρηνικές αποφάσεις; Αν έχετε αποτελεσματική επικοινωνία, η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα είναι «ναι».

Εχετε οικονομική σταθερότητα;

Η οικονομική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Εάν δεν μπορείτε να καθίσετε και να συζητήσετε ανοιχτά το εισόδημά σας, τις ανάγκες και το κόστος, το να προχωρήσετε από κοινού δεν έχει νόημα.

Πόσο ενοίκιο θα μπορούσατε να πληρώσετε; Γνωρίζετε πια ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και αν δεν διαθέτετε χρήματα, ούτε λόγος για να αγοράσετε διαμέρισμα. Ποιες θα είναι οι μηνιαίες ανάγκες σας; Θα μπορείτε να ανταποκριθείτε σ’ αυτές; Από ποιες πολυτέλειες και περιττά έξοδα θα πρέπει να παραιτηθείτε;

To να προχωρήσετε μαζί με κάποιον είναι ένα σοβαρό βήμα. Οταν πρόκειται για τη οικονομική σταθερότητα, μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Ισως και οι δύο ή ο ένας από τους δυο θα χρειαστείτε χρόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα ή να βρείτε μια δουλειά, κάτι που σε εποχές κρίσεις δεν είναι εύκολο.

Βλέπετε το μέλλον σας από κοινού;

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο ή διακοπές σε ένα μακρινό προορισμό. Οταν αρχίσετε να ζείτε μαζί, δεν θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε την ελευθερία και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως τώρα. Οταν θα ξεκινήσετε έναν καβγά ή θα αρχίσετε να λαχταράτε την ιδιωτική σας ζωή, δεν μπορείτε να πείτε ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα, επειδή θα έχετε ήδη βάλει τη σχέση σας σε πολύ πιο προχωρημένο και ώριμο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, το να ζείτε μαζί αυτό ενέχει συμβιβασμούς και την αποδοχή των σφαλμάτων και των αδυναμιών του άλλου. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα μέλλον με το σύντροφό σας, ή έχετε κάποιες αμφιβολίες, τότε μην λάβετε βιαστικές αποφάσεις. Το γεγονός ότι ο/η σύντροφός σας είναι πρόθυμος/η να το κάνει, δεν σημαίνει ότι είστε έτοιμοι και εσείς. Ξεκινώντας μια ζωή μαζί, δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από ένστικτο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει