Πότε πρέπει να μάθει το παιδί να χρησιμοποιεί την τουαλέτα;

Eίστε έτοιμοι να μάθετε στο μωρό σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα; Πιθανώς έχετε διαβάσει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με το θέμα, αλλά μπορεί να μην έχετε συναντήσει τα στοιχεία που δεν είναι και τόσο γνωστά.

Διαβάστε κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα που μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξουν:

Οι επιστήμονες έχουν κάνει λίγη έρευνα για το ζήτημα

Παρά τα πολλά άρθρα σχετικά με την εκπαίδευση της τουαλέτας, πολύ λίγες επιστημονικές μελέτες έχουν ασχοληθεί με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδευτεί ένα παιδί. Τα περισσότερα από αυτά που διαβάζουν οι γονείς δεν στηρίζονται σε επιστημονική έρευνα.

Η ηλικία για την εκπαίδευση της τουαλέτας συνεχώς αυξάνει

Στη δεκαετία του 1940, ο μέσος όρος ηλικίας για την εκπαίδευση αυτή ήταν οι 18 μήνες. Ο μέρος όρος σήμερα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2001, δείχνει ότι τα αγοράκια εγκαταλείπουν τις πάνες στους 39 μήνες και τα κορίτσια στους 35 μήνες.

…και η αύξηση της ηλικίας μπορεί να είναι κάτι  καλό

Ορισμένοι ειδικοί έχουν αποδώσει την αύξηση της ηλικίας της εκπαίδευσης της τουαλέτας στο γεγονός ότι οι γονείς τα τελευταία χρόνια είναι πιο ανεκτικοί με τα παιδιά τους. Το στοιχείο αυτό, όμως, θα μπορούσε να μας δείξει ότι το να πιέζουμε τα παιδιά να μάθουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα δεν είναι εποικοδομητικό.

Το παιδί σας δεν είναι έτοιμο για την χρήση της τουαλέτας μέχρι να είναι συναισθηματικά έτοιμο

Ακριβώς επειδή το παιδί σας μπορεί να μείνει στεγνό κατά τη διάρκεια ενός υπνάκου, δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει το γιογιό του με συνέπεια. Το παιδί σας πρέπει επίσης να θέλει να χρησιμοποιήσει το γιογιό. Σημάδια αυτής της ετοιμότητας περιλαμβάνουν και τη δυνατότητά του να μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες («Μην ξεχάσεις να τραβήξεις το παντελόνι σου!»), να θέλει να αλλάξει τις βρώμικες πάνες του και να ενδιαφέρεται να φορά τα εσώρουχα των μεγάλων.

… και δεν είναι έτοιμο για την χρήση της τουαλέτας μέχρι να είναι σωματικά έτοιμο

Τα μωρά δεν έχουν την ικανότητα να συγκρατούν τα ούρα και τα κόπρανά τους μέχρι να είναι τουλάχιστον 12 έως 18 μηνών. Ετσι, ενώ μπορεί να μάθουν να συνδέουν την τουαλέτα με τις φυσικές τους ανάγκες, στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμα σωματικά για κάτι τέτοιο.

Τα παιδιά που εκπαιδεύονται από νωρίς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα δεν γίνονται οπαδοί της καθαριότητας

Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει ότι, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ηλικία για την εκπαίδευση της τουαλέτας δεν θα μετατρέψει κάποιον σε έναν οπαδό της καθαριότητας.

Η νυχτερινή ενούρηση είναι κάτι το συνηθισμένο ακόμη και σε μεγαλύτερα παιδιά

Τα παιδιά έχουν ατυχήματα τη νύχτα για πολύ καιρό αφότου έχουν επιτύχει να εγκαταλείψουν τις πάνες τους. Το 22% του συνόλου των παιδιών εξακολουθούν να βρέχουν το κρεβάτι τους τη νύχτα στην ηλικία των 3, και το 10% εξακολουθεί να το βρέχει έως την ηλικία των 7.  Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν στεγνά τη νύχτα μέχρι να αρχίσουν να παράγουν μια ορμόνη που σηματοδοτεί ότι το σώμα τους σταματά την ούρηση κατά την νύχτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει