ΠΟΥ: Μη συγκρίνετε τον κοροναϊό με τη γρίπη

Να μην συγκρίνουμε τη γρίπη με τον κοροναϊό, προειδοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Cοvid-19, Ντέιβιντ Ναμπάρο, εξηγώντας ότι η νόσος αυτή εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ δυσάρεστο και γεμάτο εκπλήξεις.

«Η κατάσταση σχετικά με την πανδημία θα είναι «δύσκολη τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες», όπως υποστήριξε ο Ναμπάρο σε συνέντευξή του σε βρετανικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έρχονται λίγα 24ωρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι οι συμπολίτες του θα πρέπει να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τον κοροναϊό, όπως τη γρίπη.

Ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, έσπευσε όμως να τονίσει ότι οι συγκρίσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή υποδηλώνουν ότι ο κοροναϊός «έχει ξαφνικά αποδυναμωθεί».

«Ο κοροναϊός μπορεί επίσης να μεταλλαχθεί και να δούμε αρκετές νέες παραλλαγές», δήλωσε ο ίδιος στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» και πρόσθεσε:  «Ειλικρινά λοιπόν, δεν λέμε ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί σαν γρίπη ή σαν οτιδήποτε άλλο -είναι ένας νέος ιός και πρέπει να συνεχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν να είναι γεμάτος εκπλήξεις, σαν κάτι πολύ άσχημο και μάλλον πονηρό».

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ κάλεσε επίσης τους ηγέτες να «παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους» υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε μόνο στα «μισά του δρόμου» της πανδημίας».

Συγκρίσεις μεταξύ του κοροναϊού και της γρίπης γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τις τελευταίες ημέρες, η παραλλαγή «Omicron» προκαλεί περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με μια άσχημη εποχή της γρίπης.

«Συνεχίζω να αναρωτιέμαι τι γνωρίζουν οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις καταπληκτικές προβλέψεις που δεν γνωρίζουμε εγώ και οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ», υποστήριξε επίσης ο Ντέιβιντ Ναμπάρο και πρόσθεσε:  «Βλέπετε …ο κοροναϊός εξακολουθεί να είναι ένας πολύ, πολύ επικίνδυνος ιός, ειδικά για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Comments are closed.