Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν έφηβοι και ενήλικοι επιζώντες από καρκίνο

Μελέτη από το Ινστιτούτο Τζορτζ Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις δυσκολίες μετάβασης των νέων στην ενήλικη ζωή, όταν έχουν να διαχειριστούν μακροπρόθεσμες ή καθυστερημένες επιπτώσεις του καρκίνου και της θεραπείας του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Oncology Navigation and Survivorship, με τίτλο «Βελτίωση της ζωής εφήβων και ενηλίκων επιζώντων από καρκίνο».

Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο δεύτερο Συμπόσιο Ερευνας για τους επιζώντες του καρκίνου (GWCI ), η έρευνα συνοψίζει τη συζήτηση μεταξύ των επιζώντων του καρκίνου, φροντιστών, ερευνητών, γιατρών και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με την υγεία. Ο στόχος του συμποσίου ήταν να προσδιοριστούν τα βασικά ζητήματα για τους επιζώντες και να δημιουργηθεί μια στρατηγική για τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την φροντίδα και την υποστήριξή τους.

Οι συγγραφείς περιέγραψαν πέντε βασικούς τομείς αναγκών που σχετίζονται με την υγεία: ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, ανάγκη συντήρησης της υγείας, θέματα της απασχόλησης και τυχόν εμπόδια σε επίπεδο ένταξης στην κοινότητα. Διερευνήθηκαν οι τρέχουσες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την φροντίδα και την ποιότητα ζωής των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που επιβίωσαν από τον καρκίνο.

«Το συμπόσιο ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για όσους ανήκουν στην κοινότητα των καρκινοπαθών να έχουν υψηλού επιπέδου συζητήσεις σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που επέζησαν της ασθένειας», τόνισε η Μάντι Πρατ – Τσάπμαν, αναπληρώτρια διευθύντρια του Συμποσίου και συγγραφέας της μελέτης.

«Η ελπίδα μας είναι ότι θα προσδιορίσουμε τα θέματα και θα καταλήξουμε σε λύσεις που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ανάγκες της θεραπείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει