Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι 8.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Το κόστος επίσκεψης και εξέτασης θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον εκατομμύρια ασφαλισμένοι, λόγω της επίσχεσης υπηρεσιών που ξεκίνησαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Τα χρήματα αυτά θα μπορούν να τα διεκδικήσουν στη συνέχεια και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Για τους περίπου 5.500 κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιδιώτες γιατρούς, καθώς και για τους 2.500 εργαστηριακούς γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, η επίσχεση υπηρεσιών είναι μονόδρομος, προκειμένου να εξοφληθούν για τις υπηρεσίες υγείας που έχουν προσφέρει στον Οργανισμό.

Εκτός απο την αποπληρωμή τους οι γιατροί διεκδικούν την υπογραφή νέων συμβάσεων, καθώς οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον Οργανισμό έχουν λήξει και ανανεώνονται σιωπηρά κάθε τρίμηνο.

Μέσω των 5.500 κλινικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των 2.500 εργαστηριακών γιατρών που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό ουσιαστικά εξυπηρετείται το 90% των ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά του, επικαλείται τις δυσχερείς, όσο και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ισχύουν στη χώρα, λόγω των capital control, αλλά και τις τεράστιες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίθαλψη, ύψους 700 εκατ. ευρώ μόνο για το τρέχον έτος και ζητεί από τους συμβεβλημένους γιατρούς να επιδείξουν υπομονή προς τον Οργανισμό και κοινωνικό πρόσωπο και αλληλεγγύη προς τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι γιατροί θα εξοφληθούν μέσα στην εβδομάδα για τον περασμένο Μάρτιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει