Σε συναγερμό για την πολιομυελίτιδα λόγω Συρίας

Η κατάρρευση του συστήματος υγείας της Συρίας λόγω εμφυλίου και η άφιξη Σύρων μεταναστών στην Ελλάδα έχουν θέση σε επιφυλακή τις ελληνικές και ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες για την πολιομυελίτιδα.

Η Ελλάδα αποτελεί μαζί με το Λίβανο, την Τουρκία και το Ισραήλ τις χώρες υποδοχής των Σύρων μεταναστών και η νόσος εντοπίζεται σε ολοένα και περισσότερους απ’ αυτούς, γεγονός που θα συζητηθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ, Παναγιώτη Ευσταθίου το Σάββατο (10/5) σε συνάντηση Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που διοργανώνει το ΕΚΕΠΥ στην Αθήνα, με θέμα τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών Υγείας.

Ο κ. Ευσταθίου, ανακοίνωσε επίσης, ότι σε πρώτη φάση πρόληψης, όσοι Σύροι μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα και είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών εμβολιάζονται για την πολιομυελίτιδα.

Yπενθυμίζεται πως η Συρία είναι η μία από τις τρεις χώρες (οι άλλες δύο είναι το Πακιστάν και το Καμερούν), για τις οποίες στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας ο ΠΟΥ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επειδή ενήλικοι ταξιδιώτες τους συνέβαλαν στην εξάπλωση της πολιομυελίτιδας και μάλιστα συνέστησε να αυτο-κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διασφαλίσουν πως θα εμβολιάζονται όλοι οι κάτοικοι και οι μακροχρόνιοι επισκέπτες τους. Ζήτησε, επίσης, όσοι ταξιδεύουν έξω από τη χώρα να φέρουν Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει