Γαρίδες spring rolls με noodles ρυζιού

Ενα τέλειο σνακ ή ένα πολύ ελαφρύ γεύμα που τρώγεται μαζί με πράσινη σαλάτα και ένα μικρό μπολ σάλτσα τσίλι. Οι γαρίδες με noodles ρυζιού έχουν λίγες θερμίδες, πολλή γεύση και είναι εξαιρετικά υγιεινές.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

1 πακέτο αποξηραμένα νήματα noodles ρυζιού (περίπου 60g)

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο

300g μείγμα από φυλλώδη φρέσκα λαχανικά, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια

Μισό δάχτυλο ρίζα τζίντζερ, τριμμένη

1 ματσάκι κόλιανδρος, ψιλοκομμένα κοτσιάνια, χοντροκομμένα φύλλα

200g ωμές καθαρισμένες γαρίδες, κομμένες στη μέση

2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι συν έξτρα για σερβίρισμα

8 μικρά φύλλα κρούστας

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες

 Ζεσταίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Βράζετε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

Ζεσταίνετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύετε-τηγανίζετε τα λαχανικά, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο για 3-4 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα

Ρίχνετε μέσα τις γαρίδες για ένα μόλις λεπτό μέχρι να γίνουν ροζ, στη συνέχεια ανακατεύετε με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, τα φύλλα κόλιανδρου και τα noodles και τα αφαιρείτε από τη φωτιά

Περνάτε τα 4 φύλλα κρούστας με λίγο από το λάδι και στη συνέχεια καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στοιβάζετε το ένα τέταρτο από το μείγμα των γαρίδων κατά μήκος του στενού άκρου κάθε φύλλου, διπλώνετε τις άκρες και στη συνέχεια τα τυλίγετε για να έχετε 4 μεγάλα spring rolls. Αυτά μπορείτε ακόμα και να τα καταψύξετε μέχρι και μήνα και να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, ώστε να τα έχετε έτοιμα για μαγείρεμα

Αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίστε με σουσάμι (αν θέλετε) και στη συνέχεια ψήστε τα σε ένα ταψί με το άνοιγμα (ραφή) από κάτω, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά

Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και μια γενναία δόση σάλτσα τσίλι

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 241

Πρωτεΐνες: 14g

Υδατάνθρακες: 39g

Λιπαρά: 5g

Κορεσμένα: 1g

Iνες: 0g

Zάχαρη: 8g

Αλάτι: 1,29g

Μπορεί επίσης να σας αρέσει