Ενα γευστικότατο κέικ χωρίς γλουτένη που διατηρεί ομοιόμορφα τα υγρά του και είναι φτιαγμένο με ένα ειδικό συστατικό-έκπληξη που είναι ο πουρές πατάτας στη θέση του «απαγορευμένου» αλευριού.
Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαπιστώσει και κάποιος που έχει δυσανεξία στη γλουτένη και ακολουθεί διατροφή χωρίς αυτήν, πως η απουσία γλουτένης δεν σημαίνει πως θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις απολαύσεις της ζωής.
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Μέθοδος
* Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ 20cm. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα απαλό και αφράτο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη. Βάζουμε τα αμύγδαλα, τον κρύο πουρέ πατάτας, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.
* Τα τοποθετούμε στη φόρμα και στη συνέχεια τα ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και δοκιμάζουμε με ένα σουβλάκι (ή μαχαίρι ή ό,τι άλλο έχουμε) το κέικ στη μέση -αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
* Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να φτιάξουμε το γλάσο και με ένα κουτάλι το ρίχνουμε πάνω στην κορυφή του κέικ αφήνοντάς το να στάξει στις πλευρές του.
* Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.