Ενα γρήγορο και υγιεινό γιαπωνέζικο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι ή να το πακετάρετε για τη δουλειά. Τα soba noodles είναι γιαπωνέζικα ζυμαρικά από αλεύρι φαγόπυρου και είναι συσκευασμένα σε δεσμίδες.
Ο φαγόπυρος είναι το μαυροσίταρο, ένα αλεύρι χωρίς γλουτένη, που έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που το κάνει κατάλληλο για τους διαβητικούς.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 1
Yλικά
• 85g soba noodles σε δέσμη
• σησαμέλαιο
• 100g πράσινα φασολάκια
• 1 μικρό καρότο
• 1/2 κόκκινη πιπεριά
• 1 κουταλιά της σούπας ψημένο σουσάμι
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
• σάλτσα σόγιας
Οδηγίες
• Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, στραγγίξτε τα καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με σησαμέλαιο
• Κόψτε τα πράσινα φασολάκια και το καρότο σε λεπτές λωρίδες και κόψετε και βγάλτε τους σπόρους από την κόκκινη πιπεριά
• Προσθέστε στα noodles το ψημένο σουσάμι και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα σόγιας