Λινγκουίνι με προσούτο, λεμόνι και βασιλικό

Μια νόστιμη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερη από μισή ώρα. Αντί για λινγκουίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι που θα αναμείξετε με ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και φύλλα βασιλικού.
Τα λινγκουίνι είναι ένα είδος ζυμαρικών που μοιάζουν με τα φετουτσίνι αλλά δεν είναι τόσο πλατιά.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά
• 400g λινγκουίνι ή σπαγγέτι
• 90g προσούτο
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• Χυμός ενός λεμονιού
• 2 κρόκοι αυγών
• 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού
• 1 μεγάλη χούφτα τριμμένη παρμεζάνα (ή παραπάνω αν θέλετε
Οδηγίες
• Βράζουμε τα λινγκουίνι, ενώ παράλληλα κόβουμε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
• Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας λίγο από το νερό του μαγειρέματος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο τηγάνι με το μαγειρεμένο ζαμπόν. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, τους κρόκους αυγών και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και την παρμεζάνα.
• Ανακατεύουμε με λαβίδες, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί, για να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα λινγκουίνι.
• Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη πάνω στην κορυφή, αν θέλουμε.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 349
Πρωτεΐνες: 15g
Υδατάνθρακες: 51g
Λιπαρά: 11g
Κορεσμένα: 4g
Ινες: 2g
Ζάχαρη: 2g
Αλάτι: 0,82g