Ομελέτες μίνι με προσούτο και σπαράγγια

Ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό, οι μίνι ομελέτες με προσούτο και σπαράγγια που ταιριάζουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, είναι υγιεινές και νόστιμες με λίγες θερμίδες και χαμηλές σε λιπαρά.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 12
Υλικά
• 12 φέτες προσούτο
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 125g πακέτο σπαράγγια
• 6 αυγά
• 100ml γάλα
• 85g παρμεζάνα, τριμμένη
Οδηγίες
• Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνετε 12 μέτριες φόρμες για μάφιν και βάζετε σε κάθε μία μια φέτα προσούτο για να καλύψει τη βάση και τις πλευρές.
• Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
• Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια για να μαλακώσουν. Μαγειρέψτε τα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.
• Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τα ¾ της παρμεζάνας. Προσθέστε τα μαζί με το κρεμμύδι στις φόρμες μάφιν. Διαιρέστε το μείγμα των αυγών και βάλτε ανάμεσα στην κορυφή τα σπαράγγια. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα.
• Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τα φορμάκια και φάτε τα ζεστά ή κρύα.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 122
Πρωτεΐνες: 10g
Υδατάνθρακες: 2g
Λιπαρά: 8g
Κορεσμένα: 3g
Ινες: 1g
Ζάχαρη: 2g
Αλάτι: 0,58g