Ενα πιάτο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που είναι γεμάτο γεύση. Συνδυάζει λευκό άπαχο ψάρι με ντοματίνια, σάλτσα πέστο βασιλικού μαζί με πράσινα λαχανικά, φασολάκια και μπρόκολα σε ελάχιστες θερμίδες.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Ενα πιάτο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που είναι γεμάτο γεύση. Συνδυάζει λευκό άπαχο ψάρι με ντοματίνια, σάλτσα πέστο βασιλικού μαζί με πράσινα λαχανικά, φασολάκια και μπρόκολα σε ελάχιστες θερμίδες.
Υλικά
• 800g ντοματίνια
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
• 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο βασιλικού
• 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
• 4 φιλέτα λευκό ψάρι χωρίς πέτσα (140g το καθένα)
• 320g φασολάκια
• 320g μπρόκολα
Μέθοδος
• Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αδειάστε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και προσθέστε το ξύδι και 1 κουταλιά της σάλτσας πέστο. Ανακατέψτε και αφήστε να ψηθούν στο φούρνο για 10 λεπτά.
• Ανακατέψτε το υπόλοιπο πέστο και τη φρυγανιά και στη συνέχεια βάλτε τα πάνω στα φιλέτα ψαριού. Προσθέστε τα στο ταψί και βάλτε το φούρνο να ψηθεί για 12-15 λεπτά, έως ότου η επιφάνειά του γίνει ελαφρώς τραγανή.
• Παράλληλα, βράστε τα φασολάκια και το μπρόκολο και στραγγίξτε τα. Σερβίρετε το ψάρι, απλώνοντας τα λαχανικά.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 257
Πρωτεΐνες: 33g
Υδατάνθρακες: 16g
Λιπαρά: 7g
Κορεσμένα: 1g
Ίνες: 7g
Ζάχαρη: 9g
Αλάτι: 0,09g