Ενα υγιεινό πιάτο από άπαχα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας και με το δενδρολίβανο να δίνει μοναδική γεύση, σας «ζεσταίνει» και έχει μεγάλη διατροφική αξία.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
• 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, με ψιλοκομμένα φύλα
• 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
• 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
• 2 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
•75 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
αλάτι
Oδηγίες
• Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια ροδίστε το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές του. Προσθέστε το μισό ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, ανακατέψτε και στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο.
• Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντσούγιες και το υπόλοιπο δενδρολίβανο και τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν τις μυρωδιές τους.
• Ρίξτε τη ντομάτα, την κάπαρη και το κρασί (αν δεν θέλετε να βάλετε κρασί, ρίξτε 75 ml νερό). Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια ξαναβάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι.
• Καλύψτε το και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο.
• Σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 275
Πρωτεΐνες: 44g
Υδατάνθρακες: 5g
Λιπαρά: 9g
Κορεσμένα: 3g
Φυτικές Ινες: 0g
Ζάχαρη: 4g
Αλάτι: 1,09g