Απλά, μικρά, γρήγορα και εντυπωσιακά γαλλικά σφολιατάκια με μαλακό κατσικίσιο τυρί και την απαραίτητη πικάντικη γεύση της κόκκινης πιπεριάς και τα καρύδια, που δύσκολα θα μπορέσετε να φάτε μόνο ένα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 12 λεπτά
Μερίδες: 20
Υλικά
• 500g φύλλο σφολιάτας
• 100g μαλακό κατσικίσιο τυρί
• 200g ψητή κόκκινη πιπεριά
• 50g καρύδια κομμένα
Οδηγίες
• Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο
• Βάλτε το κατσικίσιο τυρί πάνω στη ζύμη, κόψτε τις πιπεριές σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και βάλτε τις μαζί με τα καρύδια και ρίξτε τα πάνω από το τυρί
• Τυλίξτε τη μία άκρη της ζύμης στο κέντρο, στη συνέχεια επαναλάβετε με την άλλη άκρη, μέχρις ότου συναντηθούν στη μέση
• Κόψτε σε 20 φέτες βάλτε τις σε ένα ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 129
Πρωτεΐνες: 3g
Υδατάνθρακες: 8g
Λιπαρά: 10g
Κορεσμένα: 4g
Ινες: 1g
Ζάχαρη: 1g
Αλάτι: 0,42mg