Συσκευή με μαγνήτη ανακουφίζει από τις ημικρανίες

Μια νέα μαγνητική συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων τύπων ημικρανίας και να ανακουφίσει τους πάσχοντες από τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν.

Πρόκειται για μια διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS), μέθοδος που εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα και να απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά της, μπορεί όμως να βοηθήσει ορισμένους ασθενείς στους οποίους οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει.

Η ημικρανία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει περίπου 1 στις 4 γυναίκες και 1 στους 12 άνδρες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι της, όπως και διάφορες επιλογές ανακούφισης των συμπτωμάτων της, συμπεριλαμβανομένων των κοινών παυσίπονων, όπως η παρακεταμόλη.

Αν και δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ημικρανία, είναι δυνατόν συχνά να προληφθεί ή να μειωθεί η σοβαρότητά της.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) της Αγγλίας συνιστά διάφορα φάρμακα, καθώς και βελονισμό. Τώρα πλέον στις κατευθυντήριες γραμμές του είναι και αυτή η συσκευή διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης (ΤΜS), υπό την επίβλεψη ενός ειδικού γιατρού, παρόλο που δεν έχει αξιολογηθεί κατά πόσο θα ήταν οικονομικά αποτελεσματική για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η ΤΜS είναι μια φορητή συσκευή που τοποθετείται στο τριχωτό της κεφαλής για να παραδώσει έναν σύντομο μαγνητικό παλμό και σύμφωνα με τις μελέτες η μείωση των συμπτωμάτων της ημικρανίας είναι μέτρια.

Ο καθηγητής Peter Goadsby, πρόεδρος της Βρετανικής Ενωσης για τη Μελέτη του Πονοκεφάλου, είπε ότι πολλοί πάσχοντες από την ημικρανία μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη νέα προσπάθεια.

Σε μια μελέτη που έγινε σε 164 πάσχοντες, η ΤMS βελτίωσε σε ποσοστό 40% τα συμπτώματα του πόνου, δύο ώρες μετά τη χρήση της.

Καθώς, μάλιστα, υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων που κυριολεκτικά μαστίζονται από τις ημικρανίες, όλες οι οργανώσεις που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη πάθηση, χαιρέτησαν την προσπάθεια που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση ανθρώπων, στους οποίους καμία άλλη θεραπεία δεν έχει καταστεί αποτελεσματική.sw

Μπορεί επίσης να σας αρέσει