Σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Οι ραγάδες μπορεί να επηρεάσουν οποιονδήποτε, αλλά είναι πιο συχνές σε έγκυες γυναίκες, σε ανθρώπους που πήραν γρήγορα πολύ βάρος και σε έφηβους που η ανάπτυξή τους εκτοξεύεται απότομα.

Οι ραγάδες μπορεί να μοιάζουν με κόκκινες γραμμές ή ασημί λευκά σημάδια.

Ενώ έχουν την τάση να γίνονται πιο αχνές με την πάροδο του χρόνου, παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς τρόπους για να απαλλαγείτε απ’ αυτές με φυσικούς τρόπους με υλικά που έχετε μέσα στο σπίτι σας.

Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ιδανικές για τη θεραπεία ηλιακών εγκαυμάτων, ακμής και ραγάδων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ από αλόη βέρα ή χυμό.

* Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από χυμό αλόης βέρα στα χέρια σας

* Τρίψτε την αλόη βέρα σε όλη την πληγείσα περιοχή. Αυτό θα τονώσει τη ροή του αίματος προς την περιοχή και θα προωθήσει την επούλωση.

Πατάτες

Μια πηγή θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν το δέρμα είναι οι πατάτες που μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση και να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση των ραγάδων.

* Κόψτε μια πατάτα σε μεγάλα κομμάτια. Περάστε τη μέσα από έναν επεξεργαστή τροφίμων

* Σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα και κρατήστε το υγρό

* Τρίψτε το χυμό της πατάτας στις ραγάδες

* Αφού ο χυμός στεγνώσει ξεπλύνετε με χλιαρό νερό

* Αποθηκεύστε τον επιπλέον χυμό πατάτας και επαναλάβετε καθημερινά

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι μία από τις πιο αξιόπιστες θεραπείες για τις ραγάδες. Λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Με αυτό τον τρόπο μια φορά την ημέρα μπορείτε να θεραπεύσετε τις ραγάδες μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

* Βάλτε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιο στα χέρια σας

* Κάντε μασάζ στις ραγάδες. Μην το φοβηθείτε, τρίψτε το δυνατά πάνω στο δέρμα

* Αφήστε το καστορέλαιο στο δέρμα για περίπου 15 λεπτά

* Ξεπλύνετε σχολαστικά την περιοχή με ζεστό νερό. Το καστορέλαιο έχει πολύ ισχυρή μυρωδιά και σίγουρα δεν θέλετε να παραμείνει στο δέρμα σας

* Επαναλάβετε μια φορά την ημέρα

Βούτυρο Κακάο

Ως μία από τις πιο λιπαρές λοσιόν στην αγορά, το βούτυρο κακάο είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για ανθρώπους που προσπαθούν να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν τις ραγάδες. Είναι επίσης πολύ φθηνό.

* Βάλτε ένα παχύ κομμάτι βούτυρο κακάο στα χέρια σας

* Σιγά σιγά κάντε μασάζ στις ραγάδες με το βούτυρο κακάο, εξασφαλίζοντας ότι ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί με αυτό

* Κάντε μασάζ μέχρις ότου να απορροφηθεί πλήρως το βούτυρο κακάο

* Αφήστε την περιοχή εκτεθειμένη μέχρι να στεγνώσει

* Επαναλάβετε μια φορά την ημέρα

Τα ασπράδια των αυγών

Αν και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να απαλλαγείτε από τη γλοιώδη υφή των ασπραδιών, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση των ραγάδων. Εχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών που το δέρμα τις χρησιμοποιεί για να αναπτυχθεί και να επιδιορθώσει τα κύτταρά του.

* Σπάστε 1 με 3 αυγά σε ένα μπολ, ανάλογα με πόση επιφάνεια δέρματος θέλετε να καλύψετε. Πετάξτε τους κρόκους

* Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών ελαφρά και κάντε μασάζ στις ραγάδες

* Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε τα χέρια σας

* Επαναλάβετε μέχρι και 3 φορές την ημέρα

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι πολύ όξινος κι έτσι μπορεί να απαλύνει το δέρμα όταν χρησιμοποιείται τακτικά. Είναι ιδανικός για τις κόκκινες ραγάδες. Αν και δεν μπορεί να εξομαλύνει τις ραγάδες μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνισή τους.

* Ρίξτε φρέσκο χυμό λεμονιού στα χέρια σας

* Τρίψτε απαλά το χυμό λεμονιού πάνω στις ραγάδες

* Αφήστε το χυμό λεμονιού να στεγνώσει στον αέρα. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε

Συμβουλές για να προλάβετε και για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Εάν είστε έγκυος ή διέρχεστε μια περίοδο σημαντικής αύξησης του σωματικού σας βάρους πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα. Τρίψτε το δέρμα σας με βούτυρο κακάο καθημερινά μετά το ντους για να κρατήσετε το δέρμα λείο.

Μείνετε ενυδατωμένοι. Αν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, μπορεί να τεντώσει πιο εύκολα και να «αντέξει» την αύξηση του σωματικού βάρους.

Σιγουρευτείτε ότι παίρνετε άφθονες πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Το δέρμα σας χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη για να επιδιορθώσει το πρόβλημα κι έτσι μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορεί να σάς βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ραγάδες.

Εάν είστε έγκυος, προσπαθήστε να κρατήσετε την αύξηση του σωματικού σας βάρους σε περίπου 1 κιλό ανά εβδομάδα. Η ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ραγάδες από μια σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει