Σπιτικές θεραπείες για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος

Πολλές γυναίκες υποφέρουν περιστασιακά από ξηρά, φριζαρισμένα μαλλιά. Το λούσιμο με ζεστό νερό και η χρήση προϊόντων για τα μαλλιά που περιέχουν αλκοόλ μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το θύλακα της τρίχας.

Η μαγιονέζα και η μπύρα είναι δύο σπιτικές θεραπείες για τα κατσαρά μαλλιά που περιέχουν πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν να επανέλθει η υγρασία στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αυτές οι θεραπείες δεν είναι μόνο φθηνές, αλλά είναι και εύκολο να τις κάνετε στο σπίτι σας.

Η μαγιονέζα τυπικά περιέχει αυγά και ένα είδος μαγειρικού λαδιού. Και τα δύο είναι «φορτωμένα» με πρωτεΐνες. Υπάρχουν δύο τύποι θεραπείας με μαγιονέζα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κατσαρά, φριζαρισμένα μαλλιά. Η μία είναι να αγοράσετε μαγιονέζα από ένα σούπερ μάρκετ. Αυτή είναι η γρήγορη και εύκολη μέθοδος, καθώς μπορεί κάποιος απλά να απλώσει τη μαγιονέζα που αγόρασε σε στεγνά μαλλιά, κατευθείαν από το βάζο. Ομως, η συγκεκριμένη μέθοδος έχει το μειονέκτημα πως η αγορασμένη μαγιονέζα έχει συνήθως μια ισχυρή μυρωδιά που μπορεί να καθυστερήσει τη θεραπεία.

Αν η μυρωδιά που αφήνει στα μαλλιά το αγορασμένο προϊόν σάς ενοχλεί, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική θεραπεία. Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο με το χέρι σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ, μέχρις ότου γίνει αφράτο και απλώστε το στα μαλλιά. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά σας τις βασικές πρωτεΐνες που βρίσκονται στην μαγιονέζα του εμπορίου, χωρίς τα επιπλέον πρόσθετα που δημιουργούν την μυρωδιά. Εάν δεν έχετε πρόχειρο λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι. Αυτή η θεραπεία θα πάρει λίγο χρόνο να ετοιμαστεί σε σχέση με την έτοιμη μαγιονέζα, αλλά θα είναι εξίσου αποτελεσματική χωρίς την οσμή (ακόμα κι αν υπάρχει οσμή θα είναι αμελητέα).

Τόσο η έτοιμη, όσο και η σπιτική θεραπεία εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει τα μαλλιά σας να είναι καθαρά και ξηρά και να αφήσετε επάνω τους τη μαγιονέζα για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε στη συνέχεια να λουστείτε με ένα απαλό ενυδατικό σαμπουάν. Το δροσερό νερό είναι γενικά καλύτερο από το πολύ ζεστό και μάλιστα πρέπει να γνωρίζετε πως η υπερβολική χρήση ζεστού νερού μπορεί να είναι και μία από τις αιτίες που τα μαλλιά σας φριζάρουν. Μερικές φορές, ακόμα και η αλλαγή στη θερμοκρασία του νερού μπορεί να συμβάλλει στην απαλότητα του θύλακα της τρίχας.

Η μπύρα, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υγρασία στα φριζαρισμένα μαλλιά, όπως ακριβώς τα σάκχαρα και οι πρωτεΐνες μπορούν να συμβάλλουν στην αντιστροφή της ζημιάς που προκαλείται από την χημική επεξεργασία.

Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μπύρα lager γιατί αυτός ο τύπος μπύρας έχει περισσότερη πρωτεΐνη. Το μπουκάλι ή το κουτί της μπύρας πρέπει να είναι επίπεδο (όρθιο) πριν τη χρήση ώστε να έχει «καθίσει» μια με δύο ώρες πριν εφαρμοστεί η θεραπεία. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, ρίξτε όλο το μπουκάλι ή το κουτί μπύρας πάνω στα μαλλιά σας και αφήστε το να παραμείνει σ’ αυτά για δυο λεπτά, προτού ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα conditioner μετά το ξέβγαλμα, για να σάς βοηθήσει να εξουδετερώσετε την παρατεταμένη μυρωδιά του αλκοόλ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει