Στα 18 έφτασαν τα θύματα της γρίπης, ανησυχία για τις ΜΕΘ

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα θύματα της εποχικής γρίπης που έφτασαν τα 18, ενώ πλέον υπάρχουν ανησυχίες ότι με αυτούς τους δραματικούς ρυθμούς δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε πλήρη ανάπτυξη είναι αυτή τη στιγμή 500 και κάθε ασθενής με γρίπη χρειάζεται τουλάχιστον 10 ημέρες παραμονής σ’ αυτές, επομένως η αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Τις ανησυχίες αυτές εξέφρασαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μάλιστα ήδη νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 29 ασθενείς (60 συνολικά ώς τώρα μέσα στον Ιανουάριο), ενώ τόσο εκείνοι που απεβίωσαν, όσο και όσοι νοσηλεύτηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διέφυγαν τον κίνδυνο και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, δεν έχουν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.

Το εμβόλιο εξακολουθούν να μην έχουν κάνει και όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, γι’ αυτό και έγινε έκτακτη σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ και αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών για τις προφυλάξεις από τη γρίπη αλλά και τις ανάγκες εμβολιασμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει