Στα 64 έφτασαν τα θύματα της γρίπης

Σε πολεμικό δελτίο έχει εξελιχθεί η γρίπη στην Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να την αναχαιτίσει με τα θύματα να έχουν ανέλθει στα 64, ενώ άλλα 56 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με το ΚΕΕΛΠΝΟ να συστήνει στους πολίτες να παίρνουν τα αντιγριπικά εμβόλια και τον υπουργό Υγείας να υποστηρίζει πως… «γρίπη είναι, θα περάσει», όλα δείχνουν πως έτσι θα πορευτούμε μέχρι την στιγμή που θα υπάρξει ύφεση της επιδημίας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα των εμβολίων πυροδότησε κόντρα ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που χαρακτήρισε εγκληματική την έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής, με τον υπουργό να δηλώνει πως πέρυσι τα εμβόλια αγοράστηκαν αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το κράτος δεν έχει λεφτά για πέταμα.

Στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί συνολικά από την αρχή του χρόνου 194 άτομα που στην πλειοψηφία τους ήταν άτομα υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, άτομα με διαβήτη και υποκείμενα νοσήματα) που δεν είχαν εμβολιαστεί.

.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει