Συμβουλές ομορφιάς και τρικς για το ντους

Οι γυναίκες ξοδεύουν σχεδόν τρία χρόνια (!) από τη ζωή τους σε θεραπείες και τελετουργικά ομορφιάς, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε για λογαριασμό βρετανικής εταιρείας καλλυντικών.

Κατά μέσο όρο μια γυναίκα χρειάζεται περίπου 75 λεπτά για να ετοιμαστεί κάθε πρωί σε συνδυασμό με το πρωινό ντους. Όμως, ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί, όπως επίσης μπορεί να μειωθεί και ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος που μια γυναίκα ξοδεύει για θεραπείες ομορφιάς. Αρκεί κάποια από τα πράγματα που θέλει να κάνει να γίνονται ταυτόχρονα ή λίγο μετά το καθημερινό της ντους.

Καθαρισμός προσώπου

Καθαρίστε, τονώστε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας την ώρα του ντους, ώστε να μειώσετε το τελετουργικό της πρωινής σας ετοιμασίας κατά δύο λεπτά. Μειώστε το ακόμα περισσότερο, απλώνοντας τις τοπικές θεραπείες ματιών, χειλιών και προσώπου, αμέσως μόλις βγείτε από το ντους. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να ετοιμάσετε το πρόσωπό σας σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αν δεν κάνετε περιποίηση του δέρματός σας επειδή νομίζετε ότι θα πάρει πολύ χρόνο, ή απλά δεν το είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα, ξεκινήστε άμεσα και δεν θα χάσετε.

Απολέπιση

Κρατήστε το τζελ απολέπισης, τις ελαφρόπετρες και ό,τι άλλο χρειάζεστε για απολέπιση, σε μια βολική θήκη μέσα στο ντους. Μικρά διαλείμματα ομορφιάς μέσα στο ντους μειώνουν δραματικά το χρόνο που ξοδεύετε για την υγιεινή και συντήρηση της ομορφιάς σας σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να… μουλιάσετε. Τρίψτε και ξεπλύνετε άμεσα με τα προϊόντα απολέπισης. Ξοδέψτε λίγα δευτερόλεπτα για να τρίψετε με ελαφρόπετρα τις φτέρνες σας ή τα πόδια σας, και μόλις κλείσετε το ντους βάλτε λίγη λοσιόν για τα πόδια σας. Όλο αυτό μέσα στο ντους θα σας επιτρέψει να αποφεύγετε το μακρόχρονο πεντικιούρ και τις θεραπείες απολέπισης.

Θεραπείες μαλλιών

Κάντε μια θεραπεία για βαθύ καθαρισμό στα μαλλιά σας μέσα στο ντους μία φορά την εβδομάδα, για να κρατήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, λαμπερά και δυνατά. Απλώστε μια ποσότητα μάσκας μαλλιών ή ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό και περιμένετε πέντε λεπτά πριν ξεπλύνετε. Η θερμότητα από το ντους θα ενεργοποιήσει την αγωγή και θα εντείνει τη δράση της. Ολοκληρώστε το ντους σας ενώ περιμένετε, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο.

Ενυδάτωση του δέρματος

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του νερού για να αποφύγετε το ξηρό δέρμα από το ντους. Το ζεστό νερό ξηραίνει το δέρμα γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το με μέτρο. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα, καθαριστικά και τζελ στο ντους αντί για ξηρά σαπούνια. Βγαίνοντας, στεγνώστε το δέρμα σας με μαλακή πετσέτα. Μην τρίβετε, απλά ταμπονάρετε. Απλώστε μια λοσιόν σώματος και χρησιμοποιήστε κρέμα στις ιδιαίτερα ξηρές ή τραχιές περιοχές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα των ποδιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει