Μια εξαιρετική συνταγή για διαβητικούς, βασισμένη στην μεξικάνικη κουζίνα με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, λαχανικά και καρυκεύματα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά jalapeno (καυτερή), ψιλοκομμένη
• 2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας σπόροι κύμινου
• 1 ντομάτα πομοντόρια
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 226gr προμαγειρεμένο (βρασμένο) στήθος κοτόπουλου
• 4 τορτίγιας ολικής αλέσεως
• 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τεμαχισμένο
• 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πράσινο λάχανο
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
Oδηγίες
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σέλινο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κύμινο μέχρι να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα, περίπου 10 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρις ότου η ντομάτα να φουσκώσει και να ανοίξει, περίπου 5 με 10 λεπτά.
• Ξεχωρίζουμε το στήθος κοτόπουλου (μπορούμε να το έχουμε τεμαχίσει σε λωρίδες ή σε κυβάκια) και το μοιράζουμε στις 4 τορτίγιας. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σάλτσας και βάζουμε στην κορυφή το τυρί τσένταρ και το λάχανο. Τυλίγουμε σε ρολό και απολαμβάνουμε. (Προαιρετικά, μπορούμε να τα βάλουμε για 2-3 λεπτά στο φούρνο).
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 333
Πρωτεΐνες: 26g
Υδατάνθρακες: 28g
Λιπαρά: 13g
Κορεσμένα: 4g
Ινες: 6g
Ζάχαρη: 0g
Nάτριο: 276mg