Ενα υγιεινό πιάτο, πιο ελαφρύ από τις κροκέτες ψαριού. Μπιφτέκια σολομού, που είναι νόστιμα και διαιτητικά και περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Προετοιμασία: 1o λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο κομμένα σε χοντρά κομμάτια
• 2 κουταλιές της σούπας πολτός από κόκκινο κάρυ
• Μία ρίζα τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, τριμμένη
• 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
• 1 ματσάκι κόλιανδρο, το μισό ψιλοκομμένο, το άλλο μισό με ολόκληρα φύλλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
• 4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
• 4 κούπες άσπρο ρύζι για γαρνίρισμα
Για τη σαλάτα
• 2 καρότα
• 1 μικρό αγγούρι και 1 μεγάλο κομμένο στη μέση
• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ξανθιά
Οδηγίες
• Βάζουμε το σολομό σε ένα μπλέντερ μαζί με το κάρυ, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ και τη σόγια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Πλάθουμε από το μείγμα 4 μπιφτέκια.
• Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 4-5 λεπτά στην κάθε πλευρά και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.
• Παράλληλα, με έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα και τα αγγούρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με το ξίδι και τη ζάχαρη, μέχρις ότου να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετούμε και τα φύλλα κόλιανδρου.
• Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 4 μέρη και σερβίρουμε με το μπιφτέκι και το ρύζι.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 292
Πρωτεΐνες: 29g
Υδατάνθρακες: 7g
Λιπαρά: 17g
Κορεσμένα: 4g
Ινες: 0g
Ζάχαρη: 6g
Αλάτι: 0,83g