Μπισκότα με βερίκοκα και αμύγδαλα

Τα απόλυτα διαιτητικά και ιδιαίτερα νόστιμα μπισκότα που μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ και το τσάι. Με ελάχιστες θερμίδες, μόλις 70 το καθένα, είναι κατάλληλα για να συνοδέψει το πρωινό του ένας διαβητικός.

Περιέχουν σιτάρι ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς που παρέχουν μαγγάνιο που δυναμώνει τα οστά και σελήνιο που είναι σημαντικό για την λειτουργία του θυρεοειδούς.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 24 μπισκότα

Yλικά

3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως

3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλιτζανιού συσκευασμένη καφέ ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

2 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλό σε λιπαρά (2%)

2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας σκούρο μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα

1/4 κούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

•  Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αλεύρια, την καστανή ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ και προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το μέλι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη.

Προσθέστε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά -πολύ καλά- τη ζύμη με τα χέρια σας.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο από πλαστικό περιτύλιγμα και με το χέρι σας απλώστε την, ώστε να γίνει 30 πόντους σε μήκος, 8 εκατοστά σε πλάτος και 3 εκατοστά σε ύψος. Σηκώστε το πλαστικό περιτύλιγμα και αντιστρέψτε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 25 έως 30 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε άλλο φύλλο ψησίματος και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Αφήστε το φούρνο ρυθμισμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε το κρύο φύλλο ψησίματος σε ένα ξύλο κοπής. Με ένα μαχαίρι με οδοντωτές άκρες κάντε διαγώνιες εγκάρσιες τομές σε 24 φέτες. Τακτοποιήστε τις φέτες με τη χαραγμένη τους πλευρά προς τα κάτω στο φύλλο ψησίματος.

• Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε ξανά μέχρι να γίνουν τραγανά για 15 έως 20 λεπτά.

Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Μόλις κρυώσουν αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Θρεπτικά συστατικά

Θερμίδες: 70

Πρωτεΐνες: 2g

Υδατάνθρακες: 11g

Λιπαρά: 2g

Κορεσμένα:

Ινες: 1g

Ζάχαρη: 3g

Αλάτι: 20mg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει