Ο συνδυασμός, άπαχου στήθους κοτόπουλου με λαχανικά και πλούσιο σε ασβέστιο τυρί με χαμηλά λιπαρά, κάνει αυτή την πίτσα ένα υγιές, καλά ισορροπημένο γεύμα, ιδανικό για διαβητικούς.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά
Μερίδες: 4 (8 κομμάτια)
Υλικά
• 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας χωρίς προσθήκη αλατιού
• 1 λεπτή κρούστα πίτσας διαμέτρου 30 εκατοστών
• 8 δαχτυλίδια πράσινης πιπεριάς
• 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
• 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 114g μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκατοστών
• 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου
• 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, τεμαχισμένο
Οδηγίες
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
• Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην κρούστα της πίτσας. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο κομμένο σε φετούλες (το έχουμε αλατοπιπερώσει προηγουμένως -με λίγο αλάτι… – και το έχουμε ψήσει για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο).
• Περιχύνουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω στην πίτσα και από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα.
• Ψήνουμε για 12 έως 14 λεπτά. Κόβουμε την πίτσα σε 8 φέτες και σερβίρουμε.
Διατροφικά Στοιχεία (για δύο κομμάτια πίτσα)
Θερμίδες: 384
Πρωτεΐνες: 21g
Υδατάνθρακες: 48g
Λιπαρά: 12g
Kορεσμένα: 4g
Ινες: 4g
Zάχαρη: 0g
Aλάτι: 740mg