Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Ο συνδυασμός, άπαχου στήθους κοτόπουλου με λαχανικά και πλούσιο σε ασβέστιο τυρί με χαμηλά λιπαρά, κάνει αυτή την πίτσα ένα υγιές, καλά ισορροπημένο γεύμα, ιδανικό για διαβητικούς.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά

Μερίδες: 4 (8 κομμάτια)

Υλικά

• 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας χωρίς προσθήκη αλατιού

• 1 λεπτή κρούστα πίτσας διαμέτρου 30 εκατοστών

• 8 δαχτυλίδια πράσινης πιπεριάς

• 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

• 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες

• 114g μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκατοστών

• 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου

• 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, τεμαχισμένο

Οδηγίες

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

• Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην κρούστα της πίτσας. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο κομμένο σε φετούλες (το έχουμε αλατοπιπερώσει προηγουμένως -με λίγο αλάτι… –  και το έχουμε ψήσει για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο).

• Περιχύνουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω στην πίτσα και από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα.

• Ψήνουμε για 12 έως 14 λεπτά. Κόβουμε την πίτσα σε 8 φέτες και σερβίρουμε.

Διατροφικά Στοιχεία (για δύο κομμάτια πίτσα)

Θερμίδες: 384

Πρωτεΐνες: 21g

Υδατάνθρακες: 48g

Λιπαρά: 12g

Kορεσμένα: 4g

Ινες: 4g

Zάχαρη: 0g

Aλάτι: 740mg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει