Οι πατάτες σ’ αυτή τη συνταγή αναδεικνύουν με ιδιαίτερο τρόπο τις πικάντικες γεύσεις σε ένα τέλειο χορτοφαγικό πιάτο με λίγες θερμίδες και ιδανικό για τη μείωση της χοληστερόλης.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Mερίδες: 4
Μέθοδος μαγειρέματος
* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
* Για τις πατάτες, τα καρότα και τις παστινάκες (γογγύλια που μοιάζουν με καρότα που έχει ξεθωριάασει το χρώμα τους) δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
* Ανακατεύουμε το κάρυ πάστα ή σε σκόνη, το ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
* Μειώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου οι φακές και τα λαχανικά μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.
* Ανακατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου, αρωματίζουμε και ζεσταίνουμε για ένα λεπτό. Τοποθετούμε από πάνω το γιαούρτι και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.