Eνα νόστιμο πιάτο, χαμηλό σε θερμίδες και με πολύ ωραία γεύση, ιδανικό για διαβητικούς. Η σφυρίδα, είναι ένα λευκόσαρκο ψάρι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Είναι, επίσης, πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχει σίδηρο και κάλιο.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Mέθοδος μαγειρέματος
* Πασπαλίστε τα φιλέτα της σφυρίδας και στις δύο πλευρές με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
* Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το ψάρι στο τηγάνι και ροδίστε το ελαφρά και στις 2 πλευρές (περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά). Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο και κρατήστε το ζεστό.
* Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και την καυτερή πιπεριά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, επιτρέποντας στις γεύσεις να συνδυαστούν. Ανακατέψετε με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
* Ξαναβάλτε το ψάρι στο τηγάνι, σκεπάστε και σιγοβράστε (περίπου 6 με 8 λεπτά) μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές σε όλη την επιφάνειά του, όταν το τρυπήσετε με την άκρη ενός μαχαιριού.
* Βάλτε τις σφυρίδες στα πιάτα, ανακατέψτε το χυμό λάιμ με τα λαχανικά και το ζωμό από το τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίξτε τη σάλτσα πάνω από κάθε φιλέτο. Σερβίρετε αμέσως.