Ενα γεύμα εξαιρετικά γρήγορο, που δεν παίρνει πολύ χρόνο για την παρασκευή του και είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό, αφού οι σαρδέλες ως γνωστόν έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 400 γρ. σπαγγέτι
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
• 227 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 190 γρ. σαρδέλες χωρίς πέτσα και κόκκαλα σε σάλτσα ντομάτας κονσέρβα
• 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
• 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
• 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• Aλάτι
Mέθοδος μαγειρέματος
• Βράστε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
• Φτιάξτε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σαρδέλες, και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι για να διαλυθούν. Ζεστάνετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις ελιές, την κάπαρη και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Ανακατέψτε πολύ καλά για να αναμιχθούν τα υλικά.
• Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, διατηρώντας μια – δυο κουταλιές της σούπας από το νερό όπου έβρασαν. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας αν θεωρήσετε ότι η σάλτσα είναι λίγο παχιά και το νερό που κρατήσατε.
• Χωρίστε σε 4 μπολ και πασπαλίστε το φαγητό με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Θρεπτικά συστατικά, ανά μερίδα
Θερμίδες: 495
Πρωτεΐνες: 21g
Υδατάνθρακες: 77g
Λιπαρά: 14g
Κορεσμένα: 2g
Ινες: 5g
Ζάχαρη: 5g
Αλάτι: 1,07g