Σπαγγέτι με σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας

Ενα γεύμα εξαιρετικά γρήγορο, που δεν παίρνει πολύ χρόνο για την παρασκευή του και είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό, αφού οι σαρδέλες ως γνωστόν έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
• 400 γρ. σπαγγέτι
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
• 227 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 190 γρ. σαρδέλες χωρίς πέτσα και κόκκαλα σε σάλτσα ντομάτας κονσέρβα
• 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
• 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
• 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• Aλάτι
Mέθοδος μαγειρέματος
• Βράστε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
• Φτιάξτε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σαρδέλες, και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι για να διαλυθούν. Ζεστάνετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις ελιές, την κάπαρη και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Ανακατέψτε πολύ καλά για να αναμιχθούν τα υλικά.
• Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, διατηρώντας μια – δυο κουταλιές της σούπας από το νερό όπου έβρασαν. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας αν θεωρήσετε ότι η σάλτσα είναι λίγο παχιά και το νερό που κρατήσατε.
• Χωρίστε σε 4 μπολ και πασπαλίστε το φαγητό με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Θρεπτικά συστατικά, ανά μερίδα
Θερμίδες: 495
Πρωτεΐνες: 21g
Υδατάνθρακες: 77g
Λιπαρά: 14g
Κορεσμένα: 2g
Ινες: 5g
Ζάχαρη: 5g
Αλάτι: 1,07g