Αισθάνεστε ότι έχετε στερέψει από ιδέες για σάντουιτς; Αυτή η συνταγή με αραβική πίτα, καβούρια και λαχανικά θα προσθέσει μια άλλη νότα στη διατροφή σας, γεμάτη γοητεία και πολλή νοστιμιά.
Το κρέας των καβουριών είναι καλή πηγή σιδήρου, χαλκού, ψευδαργύρου, σεληνίου (ισχυρό αντιοξειδωτικό), καλίου, νατρίου, φωσφόρου, ασβεστίου και χρωμίου.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: –
Μερίδες: 1
Υλικά
• 120g κρέας καβουριού, φρέσκο ή κονσέρβα, στραγγισμένο
• 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κοτσάνι σέλινο κομμένο σε κύβους
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
• Αλατοπίπερο
• Μαύρο πιπέρι για τη γεύση
• Μωβ λάχανο, τεμαχισμένο
• 2 αραβικές πίτες
Οδηγίες
• Ανακατέψτε το κρέας του καβουριού με τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά μαζί. Χωρίστε τα σε ίσες ποσότητες και βάλτε τα στις δύο πίτες μαζί με το τεμαχισμένο λάχανο
• Σερβίρετε μαζί με φρέσκα φρούτα
Θρεπτικά συστατικά
Θερμίδες: 280
Πρωτεΐνες: 25g
Υδατάνθρακες: 33g
Λιπαρά: 7g
Κορεσμένα: 1g
Ινες: 6g
Αλάτι: 754mg