Τα έξι λάθη που γίνονται με το σίδερο των μαλλιών

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχτούμε πως τα τέλεια μαλλιά μπορούν να φτιαχτούν μόνο στο κομμωτήριο. Τελείως ίσα μαλλιά, στο σπίτι μπορούμε να πετύχουμε μόνο με το σίδερο μαλλιών.

Μόλις λοιπόν βρείτε το σίδερο ή την πρέσα μαλλιών που σας αρέσει, το επόμενο βήμα θα είναι να αποφύγετε τα μεγάλα λάθη, ώστε αφενός να προστατέψετε τα μαλλιά σας, αφετέρου να τελειοποιήσετε το στιλ σας.

Λάθος #1: Δεν βάζετε προστατευτικό σπρέι

Εάν δεν βάζετε προστατευτικό σπρέι στα μαλλιά σας πριν χρησιμοποιήσετε την πρέσα μαλλιών, τότε μάλλον γυρεύετε μπελάδες. Και αυτό, βέβαια, ισχύει για κάθε εργαλείο που χρησιμοποιεί θερμότητα στα μαλλιά και στο styling. Σε καθαρά, υγρά μαλλιά ψεκάστε ένα προστατευτικό σπρέι για να λειτουργήσει ως «ασπίδα» για τα μαλλιά σας, ώστε να μην φθαρούν από την πρέσα.

Λάθος #2: Χρησιμοποιείτε την πρέσα μαλλιών στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία

Επειδή το ένα λάθος φέρνει το άλλο, πιθανότατα το… διαπράξατε κι αυτό. Μπορείτε, δηλαδή να σκεφτείτε πως, αφού η θερμότητα κάνει κακό στα μαλλιά, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το σίδερο-πρέσα μαλλιών στην πιο χαμηλή ζεστή θερμοκρασία που διαθέτει. Αυτό, όμως, είναι λάθος. Μπορεί να σας ακούγεται αντιφατικό πως μια μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία είναι πολύ καλύτερη από μία μέτρια έως χαμηλή, από τη στιγμή που η θερμότητα βλάπτει τα μαλλιά σας, όμως η αλήθεια είναι πως η υψηλότερη θερμοκρασία (αφού βέβαια έχετε χρησιμοποιήσει το προστατευτικό σπρέι…) είναι πολύ καλύτερη. Γιατί; Επειδή σε ένα περιβάλλον χαμηλής θερμοκρασίας θα πρέπει να περάσετε πολλές φορές την τρίχα με το σίδερο για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα κι αυτό σημαίνει φθορά. Ενώ με την πιο υψηλή θερμοκρασία μπορεί και ένα μόνο πέρασμα να είναι αρκετό.

Λάθος #3: Τραβάτε το σίδερο προς τα κάτω, καθώς ισιώνετε

Αυτή η τεχνική μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να «κρεμάσουν». Αντίθετα, προτιμήστε να πλησιάσετε όσο μπορείτε πιο κοντά στη ρίζα και «σιδερώστε» κάθε κομμάτι των μαλλιών καθώς προχωράτε, αντί να το τραβάτε προς τα κάτω. Αυτό θα σας δώσει μια ώθηση όγκου, παράλληλα με τα ίσα μαλλιά.

Λάθος #4: Δεν χρησιμοποιείτε βούρτσα

Προτού «χτυπήσετε» τα μαλλιά σας με τη θερμότητα, βουρτσίστε τα για να ξεμπλέξετε κάθε κόμπο που μπορεί να έχουν. Αυτό θα κάνει το ίσιωμα μία πολύ πιο ομαλή διαδικασία, επειδή δεν θα χρειαστεί να επανέλθετε πολλές φορές, γλιτώνοντας τα μαλλιά σας από περιττή επιβάρυνση.

Λάθος #5: Δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να κρυώσουν

Ενώ η θερμότητα δίνει στιλ στα μαλλιά σας, ο δροσερός αέρας είναι αυτός που ορίζει το στιλ. Ετσι, αντί να βάλετε ένα κοκαλάκι, μια στέκα ή να κάνετε μια αλογοουρά στα μαλλιά σας, αφήστε τα πρώτα να κρυώσουν από το σίδερο.

Λάθος #6: Δεν καθαρίζετε ποτέ το σίδερο των μαλλιών σας

Το προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας και τα άλλα προϊόντα styling  ισχύουν για την προστασία των μαλλιών σας, αλλά θέλει και το σίδερο τη φροντίδα του. Για να αποτρέψετε το σκάλωμα ή τα υπολείμματα από το σίδερο πάνω στα μαλλιά σας, καθαρίζετε το σίδερό σας τακτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει