Τα εργαλεία μακιγιάζ που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας

Οταν πρέπει να πάτε κάπου τα θέλετε όλα μαζί σας. Την αδιάβροχη μάσκαρα, την ουδέτερη απόχρωση για τα χείλη, την πούδρα για το πρόσωπο, το κονσίλερ. Κάθε τι που μπορεί να χρειαστείτε ανά πάσα στιγμή.

Η ανάγκη σας να πάρετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε συνήθως σας δημιουργεί σύγχυση που μπορεί να οδηγήσει σε δύο καταστάσεις:

α) παίρνετε μαζί σας πράγματα που δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ποτέ

β) δεν παίρνετε μαζί σας πράγματα που σας είναι υπερ-απαραίτητα ή καμία φορά δεν παίρνετε μαζί σας το παραμικρό

Η εμπειρία έχει δείξει πως είναι καλύτερα να κουβαλήσετε κάτι παραπάνω ακόμα και αν τελικά δεν το χρειαστείτε, παρά στην προσπάθειά σας να μην κουβαλήσετε πολλά πράγματα να αφήσετε σπίτι κάτι που σας είναι απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση η παρακάτω λίστα θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για σας. Ρίξτε της μια ματιά και μετά ετοιμάστε την τσάντα του μακιγιάζ σας, γνωρίζοντας πως αν χρειαστεί να πάτε κάπου δεν θα σας λείψει τίποτα.

Μέικ απ

Εφαρμόστε κρεμώδες μέικ απ ή κονσίλερ για φυσική λάμψη και τέλεια εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να έχετε πάντα μαζί σας μέικ απ σε σκόνη που μπορεί να καθαρίσει το βλέμμα σας στο λεπτό ακόμα και αν η βροχή ή οι καιρικές συνθήκες καταστρέψουν το μακιγιάζ σας. Εφαρμόστε σκόνη σε όλο το πρόσωπό σας για να υπάρχει ισορροπία.

Βουρτσάκι φον ντε τεν

Πάρτε ένα καλό βουρτσάκι για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Μην «τσιγκουνευτείτε» τα χρήματα σε ό,τι έχει να κάνει με το βουρτσάκι, γιατί όσο καλύτερο είναι τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε, εννοείτε, πως έχετε πάρει μαζί σας και την απαραίτητη ποσότητα φον ντε τεν, διαφορετικά τι να σάς κάνει και το βουρτσάκι;

Απόχρωση του χαλκού – ρουζ

Η απόχρωση του χαλκού, που δίνει την αίσθηση του φυσικού μαυρίσματος είναι ένας εύκολος τρόπος για να φρεσκάρετε το πρόσωπό σας και το βλέμμα σας τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και για μια βραδινή έξοδο. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε μαζί σας όλα τα χρώματα και όλες τις αποχρώσεις. Με τη συγκεκριμένη απόχρωση είστε έτοιμη για κάθε εμφάνιση και κάθε είδους κατάσταση.

Στυπόχαρτα

Εχετε λιπαρό δέρμα; Υπάρχει και γι’ αυτό λύση. Αν έχετε λιπαρό δέρμα είναι απαραίτητο να έχετε πάντα μαζί σας στην τσάντα σας μερικά στυπόχαρτα για να τα χρησιμοποιήσετε όποτε αισθάνεστε το δέρμα σας λιπαρό. Απλά ακουμπήστε τα φύλλα στυπόχαρτου σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας και αυτό θα ρουφήξει όλη τη λιπαρότητα από το δέρμα σας χωρίς να πειράξει καθόλου το μακιγιάζ σας.

Μάσκαρα

Σκούρο γκρι ή καφέ αντί για το καθαρό μαύρο, είναι το χρώμα της μάσκαρα που θα πρέπει να έχετε πάντα στην τσάντα σας. Για να έχετε φυσικό βλέμμα, προσπαθήστε να μην φτάσετε σε υπερβολές. Προτιμήστε, εννοείται, να πάρετε αδιάβροχη μάσκαρα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην χρειαστεί να ανησυχείτε για μουτζούρες.

Lip Gloss

Το lip-gloss είναι πιο απαραίτητο κι από το κραγιόν. Συμπληρώνει το βλέμμα σας και σας δίνει ένα λαμπερό χαμόγελο. Προτιμήστε μια γλυκιά και ελαφριά απόχρωση εάν δεν αισθάνεστε ευχαριστημένες από την απόχρωση του κραγιόν που φοράτε. Αυτό τουλάχιστον θα παραμείνει στη θέση του, είναι φυσικό και δείχνει λαμπερό.

Καθρέφτης

Κι όμως έχει συμβεί. Να πάρετε μαζί σας τα πάντα και να ξεχάσετε τον καθρέφτη! Γι’ αυτό διπλοτσεκάρετε αν είναι να πάτε κάπου ότι έχετε μαζί σας καθρέφτη στην τσάντα του μακιγιάζ σας. Πάντα να έχετε μαζί σας έναν μικρό ρυθμιζόμενο καθρέφτη για να μπορείτε να κάνετε τις διορθώσεις σας σε ό,τι χρειαστεί.

Μαντηλάκια μακιγιάζ

Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα παραστεί ανάγκη να αλλάξετε μακιγιάζ ή να αφαιρέσετε αυτό που φοράτε. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας ένα πακέτο μαντιλάκια μακιγιάζ, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Το νερό και τα χαρτομάντιλα δεν κάνουν πάντα καλή δουλειά. Επίσης, να θυμάστε πάντα πως πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πέσετε για ύπνο, διαφορετικά μπορεί να σας προκαλέσει βλάβες στο δέρμα και ρυτίδες…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει