Τα συμπτώματα μιας μωλωπισμένης ουροδόχου κύστης

Μια τραυματική βλάβη στην κατώτερη πυελική περιοχή μπορεί να προκαλέσει μωλωπισμένη κύστη. Η κύστη είναι ένα μικρό όργανο που αποθηκεύει απόβλητα υγρά, τα ούρα, προτού αυτά περάσουν έξω από το σώμα μέσω ουρήθρας.

Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν συμπτώματα μωλωπισμένης ουροδόχου κύστης θα πρέπει να επιδιώξουν άμεση φροντίδα από ένα ιατρό για να εξασφαλίσουν ότι θα τύχουν της κατάλληλης διάγνωσης και θεραπείας.

Πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς

Ο τραυματισμός της ουροδόχου κύστης μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα πόνου στο κάτω μέρος της κοιλιάς σε προσβεβλημένους ασθενείς. Οι μώλωπες εμφανίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία κατά μήκος του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης διασπώνται συνεπεία τραύματος ή βλάβης. Αυτό μπορεί να κάνει το αίμα να λιμνάσει κάτω από την επιφάνεια του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική φλεγμονή και ερεθισμό. Αυτή η φλεγμονώδης αντίδραση μπορεί να επεκταθεί σε περιβάλλοντα όργανα, στην κάτω κοιλιακή ή πυελική περιοχή, προκαλώντας αίσθηση ήπιου έως σοβαρού πόνου. Οι άνθρωποι που πάσχουν από επίμονο ή σοβαρό κοιλιακό ή πυελικό πόνο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό. Αυτά τα συμπτώματα της μωλωπισμένης κύστης μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα άλλων ιατρικών προβλημάτων, όπως ουροποιητικής, κολπικής ή γαστρεντερικής λοίμωξης.

Αιματουρία

Οι μώλωπες της ουροδόχου κύστης μπορεί να προκαλέσουν την απελευθέρωση ερυθρών αιμοσφαιρίων στα ούρα ενός ατόμου. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος του τραυματισμού της ουροδόχου κύστης μπορεί να προκαλέσει αιματουρία. Ένα άτομο που βιώνει αιματουρία, μπορεί να παρατηρήσει ότι τα ούρα του φαίνονται ασυνήθιστα ροζ, πορτοκαλί, κόκκινα, ή έχουν σκούρο χρώμα, λόγω της παρουσίας του αίματος.

Ανάλογα με την έκταση της ζημιάς, μικρές ποσότητες αίματος μπορεί επίσης να εμφανιστούν στο χαρτί της τουαλέτας. Το αίμα στα ούρα είναι επίσης σημάδι λοίμωξης του νεφρού και όποιος παρατηρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γιατρό του το συντομότερο δυνατόν.

Προβλήματα ούρησης

Η κύστη μπορεί να ερεθιστεί ή να αποκτήσει φλεγμονή, συνέπεια του μωλωπισμού της. Οταν συμβεί αυτό ένας άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει προβλήματα ούρησης, όπως επώδυνη ούρηση ή δυσκολία στην ούρηση. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσει πως η ροή των ούρων του παρουσιάζει μια ασυνήθιστη αδυναμία ή είναι λεπτή, λόγω του μώλωπα στην ουροδόχο κύστη. Τα προβλήματα της ούρησης μπορεί να προκληθούν, ωστόσο, από άλλα ιατρικά προβλήματα, όπως η διόγκωση του προστάτη ή μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. Όποιος λοιπόν βιώνει κάποια από αυτές τις επιπλοκές θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει