Τελεσίγραφο υπουργείου Υγείας: Απολύονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία

Με απόλυση απειλεί το υπουργείο Υγείας τους γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που δεν σταματήσουν την απεργία τους, όπως διαμήνυσε ο υφυπουργός, Αντώνης Μπέζας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης (28/11) σε δήλωσή του τόνισε ότι όσοι γιατροί – υπάλληλοι του Οργανισμού συνεχίσουν την απεργία τους και την Παρασκευή (29/11), τότε θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Οπως σημείωσε ο υφυπουργός, αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην τους καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα 20 ευρώ ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, ενώ οι τελευταίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους που θα τους τα έχει συνταγογραφήσει ο συγκεκριμένος γιατρός.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Εχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα», όπως είπε ο κ. Μπέζας.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ, σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει