Οι τέσσερις τροφές που επιταχύνουν την πέψη

digestion

Εχετε προβλήματα με την πέψη και μετά από κάθε γεύμα ψάχνετε για κάτι που θα σας απαλλάξει από το σφίξιμο που νοιώθετε στο στομάχι σας; Αν ναι, πρέπει να μάθετε ποιες τροφές επιταχύνουν την πέψη.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε περισσότερες απ’ αυτές στη διατροφή σας, προκειμένου να έχετε μια υγιή κοιλιά.

yogurt-1

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή. Εχει τη δύναμη να βελτιώνει την πέψη και αποκαθιστά την φυσιολογική βακτηριακή χλωρίδα, ενώ μειώνει και τη δυσανεξία στη λακτόζη που έχουν κάποιοι άνθρωποι. Αν έχετε προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα, προσπαθήστε να καταναλώνετε γιαούρτι κάθε μέρα.

pickled-cabbage

Λάχανο τουρσί

Το λάχανο τουρσί είναι πολύ καλό για την πέψη επειδή είναι ένα πολύ καλό προβιοτικό. Ωστόσο, καλύτερα είναι να μη το αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, επειδή δεν περιέχει πολλές βιταμίνες. Είναι προτιμότερο να το φτιάχνετε σπιτικό για να μπορέσει να λειτουργήσει ως προβιοτικό.

soft

Μαλακά τυριά

Ορισμένοι τύποι μαλακών τυριών, όπως είναι το Gouda, είναι τόσο ισχυρά προβιοτικά που ενθαρρύνουν  τα καλά βακτήρια να περάσουν μέσα από το σύνολο του πεπτικού συστήματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αποτελεσματικότητα των προβιοτικών που μπορεί να βρεθούν σε ορισμένα τρόφιμα.

pickles

Τουρσί

Τα πιο υγιεινά τουρσιά για το σώμα είναι αυτά στα οποία έχει προστεθεί ξίδι κατά τη διαδικασία ζύμωσης. Είναι φυσικά και πολύ καλά για την πέψη, αλλά και πλούσια σε πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει