Θρήνος για τους δύο νεκρούς στη Ρόδο – υπάρχουν δύο ακόμα αγνοούμενοι (photos+videos)

Ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν οι Ροδίτες από την θεομηνία που έπληξε το νησί τους την Παρασκευή (22/11) και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, δύο ακόμα αγνοούμενων και τεράστιες καταστροφές.

Δύο άτυχες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους παρασυρόμενες από τα oρμητικά νερά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα αγνοούμενων συνεχίζονται. Πρόκειται για τον άνδρα της 40χρονης που βρέθηκε πνιγμένη αργά το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Μαριτσών – Παστίδας και τον 50χρονο εκπαιδευτικό, συνάδελφο της 27χρονης καθηγήτριας που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, επίσης πνιγμένη. Οι δύο εκπαιδευτικοί επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, βγήκαν όταν είδαν πως είχε ξεχειλίσει η κοίτη του ποταμού μαζί με έναν τρίτο συνάδελφό τους, ο οποίος όμως πρόλαβε να πιαστεί από κάπου και δεν παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ λίγο αργότερα διεσώθη από την Πυροσβεστική.

Για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων συνεργάζονται  άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, ενώ στο έργο αναμένεται να συνδράμουν δυνάμεις και μέσα του στρατού με 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, έναν εκσκαφέα και έναν φορτωτή.

Το βράδυ της Παρασκευής (22/11) το νησί βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας όταν το έπληξαν ισχυρές καταιγίδες που σύντομα μετέτρεψαν τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια παρασύροντας τους τέσσερις αγνοούμενους και δεκάδες αυτοκίνητα, με την περιοχή της Ιαλυσού να πλήττεται περισσότερο από τις υπόλοιπες.

Για φαινόμενα βιβλικής καταστροφής, πρωτοφανή για τα χρονικά του νησιού, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγίου ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, το φόβο του για την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή. Η μία γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη. Κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι υπάρχει κι άλλος. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου» ανέφερε ο Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε επίσης: «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα, σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα», ενώ επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία καθώς, όπως επισήμανε η περιοχή στο χείμαρρο της Κρεμαστής είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων που όμως, έχουν κολλήσει στο στάδιο των απαλλοτριώσεων.

Στο μεταξύ, πάνω από 100 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο, ενώ πολλές περιοχές λόγω νεροποντής και κεραυνών έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το νησί εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με σοβαρότατα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

http://www.youtube.com/watch?v=G1K2jGsmyys#t=58

Μπορεί επίσης να σας αρέσει