Τι είναι η δίαιτα χυμού πορτοκαλιού

Η δίαιτα του χυμού πορτοκαλιού περιλαμβάνει την κατανάλωση μόνο φρέσκου χυμού πορτοκαλιού για ορισμένο χρόνο. Η περίοδος αυτή μπορεί να είναι δύο ημέρες, δέκα ημέρες ή ακόμα και ένας ολόκληρος μήνας.

Ο σκοπός του χυμού πορτοκαλιού είναι να αποτοξινώσει άμεσα τον οργανισμό και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Οπως συμβαίνει με όλες τις ειδικές δίαιτες, είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε πριν έναν γιατρό, ειδικά αν τυγχάνει να υπάρχουν υφιστάμενες ανησυχίες για την υγεία.

Για τη δίαιτα χυμού πορτοκαλιού είναι σημαντικό να επεξεργάζεστε το φρούτο σε έναν αποχυμωτή σε καθημερινή βάση και να πίνετε μόνο φρέσκο χυμό. Η αποθήκευση του χυμού θα μειώσει τη θρεπτική αξία του, ενώ αν πίνετε συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού θα υπονομεύσετε ολοκληρωτικά το σκοπό της δίαιτας, καθώς τα συσκευασμένα προϊόντα περιέχουν χημικά συντηρητικά. Είναι καλύτερα αν τα πορτοκάλια είναι φρούτα βιολογικής καλλιέργειας.

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βελτιώσει την πέψη. Η τακτική κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να βοηθήσει να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα και να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Είναι επίσης αποτελεσματικός σε συνθήκες που σχετίζονται με το άγχος, όπως είναι η υπέρταση. Παρόλο που τα οφέλη της για την υγεία εξηγούν και τη δημοτικότητα που έχει η δίαιτα του χυμού πορτοκαλιού, είναι σημαντικό να την κάνει κανείς με μέτρο, γιατί πολλοί ειδικοί της υγείας έχουν διατυπώσει τις ενστάσεις τους γι’ αυτήν.

Σε γενικές γραμμές τα επτά ποτήρια χυμού πορτοκαλιού την ημέρα συνιστώνται για την διατροφή, μαζί με άλλα επτά ποτήρια νερό, ώστε να διατηρηθεί το σώμα ενυδατωμένο. Είναι σημαντικό να μην υπερβαίνει κανείς αυτή την πρόσληψη στη διάρκεια της συγκεκριμένης δίαιτας, καθώς αν το κάνει οι θερμίδες στο χυμό πορτοκαλιού μπορεί αντί για απώλεια να επιφέρουν ταχεία αύξηση σωματικού βάρους.

Ενα άλλο ζήτημα είναι ότι σε αντίθεση με την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου, που χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί, οι χυμοί απορροφώνται πιο γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και η ζάχαρη στο χυμό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ινσουλίνης ιδιαίτερα δραστικά, προκαλώντας προβλήματα στον οργανισμό.

Το να παραμείνει κάποιος στη δίαιτα του χυμού πορτοκαλιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από το ότι δικαιολογημένα θα επιθυμήσει το φαγητό, είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίσει και κάποια δυσφορία, όπως κόπωση ή ερεθισμό, καθώς το σώμα αποτοξινώνεται. Θα βοηθήσει στην διάρκεια της συγκεκριμένης δίαιτας που, πάντως, δεν ενδείκνυται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτός που την ακολουθεί να ξεκουράζεται επαρκώς και να ασκείται με μέτρο, καθώς και τα δύο βοηθούν το μυαλό να αποσπαστεί από τη δίαιτα και να οδηγηθεί πιο εύκολα στο στόχο της απώλειας βάρους.

Τα θετικά αποτελέσματα της δίαιτας χυμού πορτοκαλιού θα αρχίσουν να φαίνονται συνήθως μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες. Οι υπέρμαχοί της υποστηρίζουν πως με τη δίαιτα αυτή μπορεί να παρουσιαστεί συνολική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και ο άνθρωπος αισθάνεται πως βρίσκεται περισσότερο σε εγρήγορση και νοιώθει τόνωση σε νοητικό επίπεδο. Η δίαιτα του χυμού πορτοκαλιού επιφέρει, επίσης, σημαντική βελτίωση στη φυσική εμφάνιση. Εκτός του ότι λεπταίνει, κάνει πιο καθαρό το δέρμα, πιο γυαλιστερά τα μαλλιά και λιγότερο εύθραυστα τα νύχια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει