Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Τρώτε Γαλοπούλα;

Η γαλοπούλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία υποστηρίζει τους μυς, τα κύτταρα και άλλες λειτουργίες του σώματος.

Είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, την παραγωγή ενέργειας, τη διάθεση και πολλά άλλα.

Η γαλοπούλα είναι ευέλικτη. Είναι νόστιμη σε σάντουιτς, σε σούπες, πάνω σε σαλάτες και πολλά άλλα.

Γιατί Αγαπάμε τη Γαλοπούλα

Είναι Γεμάτη Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία “που υποστηρίζει τη συντήρηση και την αποκατάσταση των μυών ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.” Η πρωτεΐνη, είναι επίσης απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την κυτταρική αποκατάσταση και την παραγωγή ορμονών. Μια μερίδα γαλοπούλας 85 γραμμαρίων παρέχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην επίτευξη του στόχου κατανάλωσης του 10% έως 35% των ημερήσιων θερμίδων σας ως πρωτεΐνη, σύμφωνα με τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς.

Ενίσχυση Βιταμινών Β

Η ίδια μερίδα γαλοπούλας 85 γραμμαρίων προσφέρει το 42% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Β6 και το 33% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Β12, σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό. Η Β12 είναι επίσης απαραίτητη για τη σύνθεση του DNA, του μορίου που μεταφέρει τις γενετικές μας πληροφορίες. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη Β6 ή Β12, οπότε η κατανάλωση τροφών που τις περιέχουν είναι απαραίτητη. Η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, απώλεια βάρους και κατάθλιψη.

Υποστηρίζει τη Λειτουργία του Ανοσοποιητικού Συστήματος

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των ασθενειών, μπορεί να αισθανθείτε καλύτερα προσθέτοντας σούπα γαλοπούλας στο μενού. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο που βρίσκονται στη γαλοπούλα για μια μικρή ενίσχυση της προστασίας έναντι μικροβίων και ιών. Και τα δύο θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τα λευκά αιμοσφαίρια να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και τη φλεγμονή. Οι ελλείψεις και στα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ευπάθεια του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας δύσκολη την καταπολέμηση ασθενειών.

Παρέχει Θρεπτικά Συστατικά που Βοηθούν τη Μνήμη και τη Διάθεση

Αποδεικνύεται ότι λίγη γαλοπούλα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης και της διάθεσής σας. Εν μέρει αυτό συμβαίνει επειδή μια μερίδα γαλοπούλας περιέχει 76 χιλιοστόγραμμα χολίνης, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι δύσκολο να βρεθεί και είναι σημαντικό για την υγεία του εγκεφάλου, ειδικά για τη γνωστική λειτουργία. Η γαλοπούλα περιέχει επίσης τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση.

Περιέχει Αντιφλεγμονώδες Σελήνιο

Μια μερίδα γαλοπούλας περιέχει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών σας σε σελήνιο. Το σελήνιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία του θυρεοειδούς και στην αναπαραγωγή. Έχει επίσης ανοσοενισχυτικές επιδράσεις, προστατεύοντας από λοιμώξεις και οξειδωτική βλάβη.

Διατροφικές Πληροφορίες

Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και προσφέρει μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων που υποστηρίζουν την υγεία. Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά στα θρεπτικά συστατικά που παρέχει. Ανάλογα με το αν ψήνετε τη δική σας γαλοπούλα ή αγοράζετε αλλαντικό γαλοπούλας και ποια καρυκεύματα προσθέτετε, οι αριθμοί ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.

Οι ακόλουθες είναι οι διατροφικές πληροφορίες για 1 μερίδα, ή 85 γραμμάρια, ψητής γαλοπούλας.

Θερμίδες: 135

Υδατάνθρακες: 0 g

Διαιτητικές ίνες: 0 g

Συνολικά σάκχαρα: 0 g

Πρόσθετα σάκχαρα: 0 g

Πρωτεΐνη: 25 g

Συνολικά λιπαρά: 3 g

Κορεσμένα λιπαρά: 1 g

Χοληστερόλη: 86 mg

Νάτριο: 86 mg

Βιταμίνη Β6: 42% DV

Βιταμίνη Β12: 33% DV

Σελήνιο: 47% DV

Είναι η Γαλοπούλα Ασφαλής για Όλους;

Η γαλοπούλα γενικά θεωρείται ασφαλής για κατανάλωση από τους περισσότερους ανθρώπους. “Εάν έχετε αλλεργία στα πουλερικά, θα πρέπει να αποφεύγεται.” Όσο για το λευκό κρέας έναντι του σκούρου κρέατος, συνιστάται το σκούρο κρέας να καταναλώνεται με μέτρο για άτομα με ουρική αρθρίτιδα: “Η γαλοπούλα με σκούρο κρέας και το δέρμα είναι πλούσια σε πουρίνες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στο σχηματισμό ουρικού οξέος.” Η περίσσεια ουρικού οξέος έχει ως αποτέλεσμα κρυστάλλους ουρικού οξέος που εναποτίθενται στις αρθρώσεις, προκαλώντας πρήξιμο και πόνο. Είναι επίσης καλή πρακτική να μαγειρεύετε τη γαλοπούλα σας σε μια σωστή εσωτερική θερμοκρασία (ένας ανιχνευτής που εισάγεται στο παχύτερο μέρος του πουλιού θα πρέπει να καταγράφει 74°C) μαζί με τη διατήρηση των επιφανειών εργασίας καθαρές μετά το χειρισμό οποιασδήποτε ωμής γαλοπούλας.

Τρόποι για να Απολαύσετε τη Γαλοπούλα

  • Σε ένα Σάντουιτς
  • Ως Επικάλυψη Σαλάτας
  • Προστίθεται σε Σούπα

Η Άποψή Μας

Η γαλοπούλα είναι μια τροφή γεμάτη πρωτεΐνες που προσφέρει άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία. Μια μερίδα 85 γραμμαρίων παρέχει βιταμίνες Β και μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο που μπορούν να ωφελήσουν τα πάντα, από την ανοσία έως την ενίσχυση της διάθεσής σας. Απολαύστε τη ως σάντουιτς, ρίξτε τη σε μια σαλάτα ή σούπα ή γίνετε δημιουργικοί και βρείτε τον δικό σας τρόπο να τη σερβίρετε.

via

Μπορεί επίσης να σας αρέσει