Το αντιοξειδωτικό νερό και τα οφέλη για την υγεία

Ο όρος αντιοξειδωτικό νερό συχνά χρησιμοποιείται για να δηλώσει το εμφιαλωμένο νερό που έχει αναμιχθεί με ένα συστατικό που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Υπάρχει ένας αριθμός από συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη γεύση και αυτό το είδος νερού. Λίγες σταγόνες χυμού από ρόδι για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουμε αντιοξειδωτικά στο νερό.

Το αντιοξειδωτικό νερό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει χυμό από τα λεγόμενα σούπερ φρούτα που περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό μπορεί να αναμιχθεί με ένα εκχύλισμα όπως είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, που είναι πλούσιo σε αντιοξειδωτικά.

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο επιστημονικά πως η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ευεξία του ατόμου. Υπάρχει ένας αριθμός από τρόφιμα και ποτά που είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις το αντιοξειδωτικό νερό βρίσκεται σ’ αυτή τη λίστα.

Αν όμως το νερό περιλαμβάνει μόνο μια δακτυλήθρα χυμού ροδιού ή πράσινου τσαγιού, προφανώς δεν είναι πολύ υψηλό σε αντιοξειδωτικά. Το αντιοξειδωτικό νερό είναι συχνά αρωματισμένο με έναν αριθμό άλλων συστατικών και μπορεί επίσης να περιέχει γενναίες ποσότητες ζάχαρης γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή σε ό,τι αφορά το θέμα των θερμίδων.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν νερό αντιοξειδωτικό, επειδή θέλουν να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Για όσους δεν απολαμβάνουν ροφήματα όπως το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες τσάι ή δεν είναι «φίλοι» των χυμών, το αντιοξειδωτικό νερό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για την πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Εκείνοι που απολαμβάνουν όμως ροφήματα όπως το τσάι και ο χυμός από κράνμπερις, μπορεί να είναι καλύτερα να πίνουν αυτά τα ροφήματα μια-δυο φορές την ημέρα και να πίνουν το νερό σκέτο.

Είναι, πάντως, αρκετά εύκολο να φτιάξει κανείς στο σπίτι αντιοξειδωτικό νερό με λίγες θερμίδες. Ενας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τέσσερα ή πέντε μέρη νερού και ένα μέρος χυμού. Ο χυμός μπορεί να είναι κράνμπερι, σταφύλι ή ρόδι που είναι τα καλύτερα φρούτα για αυτή την υπόθεση. Ενας άλλος τρόπος να φτιάξετε αντιοξειδωτικό νερό είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού σε ένα ποτήρι νερό. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε θερμίδες και έτσι αυτή είναι η ιδανική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει