Το μέγεθος των γοφών της γυναίκας επηρεάζει τη σεξουαλικότητά της

Οι γυναίκες που κάνουν πιο εύκολα one-night-stand είναι αυτές που έχουν φαρδύτερους γοφούς, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που συνδέει το μέγεθος των γοφών με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λιντς και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Springer Archives of Sexual Behavior μελέτησε το κατά πόσο το εύρος των γοφών ή η αναλογία γοφών-μέσης είναι καλύτερος προγνωστικός παράγοντας για τη σεξουαλική συμπεριφορά μιας γυναίκας.

Στην έρευνα πήραν μέρος 148 γυναίκες μεταξύ 18 και 26 ετών που είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο στον παρελθόν. Μετρήθηκε το πλάτος των γοφών (η απόσταση μεταξύ των άνω εξωτερικών άκρων των οστών της λεκάνης), καθώς επίσης η περιφέρεια των γοφών (ισχίων) στο φαρδύτερο σημείο της και η περίμετρος της μέσης στο στενότερο σημείο της. Οι συμμετέχουσες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις σεξουαλικές ιστορίες τους, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας κατά την οποία έχασαν την παρθενιά τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν, καθώς και πληροφορίες σχετικά με σημαντικές σεξουαλικές τους σχέσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που είχε μια γυναίκα καθοδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια συμπεριφορά οne-night-stand (σεξουαλική σχέση της μιας νύχτας). Αυτό με τη σειρά του σχετιζόταν με το πλάτος των γοφών της γυναίκας και όχι με την αναλογία μέσης-ισχίων.

Συνολικά οι γυναίκες με ισχία πλάτους μεγαλύτερου των 36 εκατοστών είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και περισσότερες σεξουαλικές σχέσεις της μίας βραδιάς, από εκείνες που το πλάτος των γοφών τους ήταν μικρότερο από 31 εκατοστά. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες για τις οποίες οι σχέσεις της μίας νύχτας αντιπροσώπευαν τρεις στις τέσσερις σεξουαλικές τους σχέσεις, είχαν ισχία τουλάχιστον 2 εκατοστά μεγαλύτερα από εκείνες των οποίων η σεξουαλική ζωή δεν συμπεριελάμβανε φευγαλέες σεξουαλικές σχέσεις.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες με φαρδύτερους γοφούς είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν πιο εύκολα στο σεξ επειδή η διαδικασία της γέννας είναι ευκολότερη και λιγότερο τραυματική γι’ αυτές απ’ ό,τι για τις γυναίκες με πιο στενούς γοφούς. Αυτό με τη σειρά του συνδέεται με την επιστροφή πίσω στο χρόνο και στο πώς οι άνθρωποι έμαθαν να περπατούν σε όρθια στάση, γεγονός που είχε ως επακόλουθο την ανάπτυξη στενότερων γοφών για να είναι πιο εύκολο το περπάτημα. Στην εξέλιξη, οι γοφοί των γυναικών έγιναν αρκετά ευρείς, ώστε να επιτρέπουν τον τοκετό. Τα βρέφη γεννιούνται σε λιγότερο ανεπτυγμένο στάδιο απ’ ό,τι τα περισσότερα άλλα θηλαστικά, λόγω του περιορισμού στο θέμα των γοφών και ως εκ τούτου χρειάζονται περισσότερη φροντίδα μετά τη γέννησή τους, από τους γονείς τους.

Το εύρος των γυναικών γοφών έχει άμεσο αντίκτυπο στον κίνδυνο ενδεχόμενου θανατηφόρου τραυματισμού κατά τον τοκετό. Φαίνεται πως όταν οι γυναίκες έχουν τον έλεγχο της σεξουαλικής τους δραστηριότητας ο κίνδυνος αυτός αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά τους. Η σεξουαλική τους δραστηριότητα συνεπώς επηρεάζεται, τουλάχιστον εν μέρει από το εύρος των γοφών τους, καταλήγουν οι ερευνητές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει