Βγαίνει από το κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αρχίζει να αφυπνίζεται σταδιακά από το τεχνητό κώμα, στο οποίο βρίσκεται εδώ και ένα μήνα, όπως τόνισε η μάνατζέρ του Ζαμπίνε Κεμ, ένα 24ωρο αφότου η πληροφορία διέρρευσε από γαλλική εφημερίδα.

Οι γιατροί έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία να ξυπνήσουν από το κώμα τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα, γεγονός που αποκάλυψε πρώτη την Τετάρτη (29/1) η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe.

Η Κεμ είχε χαρακτηρίσει «εικασία» το δημοσίευμα της εφημερίδας, ωστόσο την Πέμπτη (30/1) την επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι «τα επίπεδα της νάρκωσης του Μίκαελ αρχίζουν να μειώνονται, προκειμένου να επιτραπεί η έναρξη της διαδικασίας αφύπνισης, η οποία θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αρχικά είχε αποφασιστεί, για λόγους προστασίας της οικογένειάς του, να μην επικοινωνηθεί αυτή η πληροφορία παρά μόνο αφότου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του 45χρονου αθλητή, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παρασχεθεί καμία επιπλέον ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ως γνωστόν, ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, εδώ και ακριβώς ένα μήνα, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις στις 29 Δεκεμβρίου, όταν έπεσε με το κεφάλι σε ένα βράχο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει