Βγήκε από το κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ

Μετά από περίπου πεντέμισι μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, εξαιτίας του ατυχήματός του στο σκι, αυτά είναι τα πρώτα πραγματικά ευχάριστα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ που βγήκε επιτέλους από το κώμα.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα είναι συνηθισμένος να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, επομένως δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει τόσο εύκολα κι ας έρχονταν συνεχώς ειδήσεις (που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν επισήμως) για επιδείνωση της κατάστασής του.

Δεν είναι διόλου βέβαιο αν ο Σουμάχερ αναρρώσει ποτέ πλήρως από το ατύχημα σε γαλλική πίστα σκι στις 29 Δεκεμβρίου 2013, ωστόσο, το θετικό είναι πως βγήκε από το κώμα, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός του και ανταποκρίνεται πια στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του.

Ο 45χρονος πρώην πιλότος της Φόρμουλα Ενα μπορεί πλέον να επικοινωνήσει με την σύζυγό του Κορίνα και τα δυο του παιδιά, και καθώς κρίθηκε πως η κατάστασή του είναι σταθερή, μεταφέρθηκε σε κλινική αποκατάστασης αποχωρώντας από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίκαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει