Ξεχάστε το γυμναστήριο, καιρός να γυμναστείτε έξω

Εάν έχετε ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής όλο το χειμώνα έχει έρθει η ώρα για να γυμναστείτε σε εξωτερικούς χώρους. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η γυμναστική θα πρέπει τώρα να είναι και διασκέδαση.

Δείτε ποιες είναι οι αθλητικές δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε τώρα για να είστε σε φόρμα όλο το καλοκαίρι:

Τένις

Το τένις δεν βοηθά μόνο τους βραχίονες, την πλάτη και τους μύες των ώμων. Μπορεί, επίσης να σάς βοηθήσει να κάψετε ακόμα και 544 θερμίδες την ώρα. Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερα δύσκολο εξοπλισμό. Αρκεί μια ρακέτα, ένα μπαλάκι, παπούτσια του τένις και άνετα ρούχα.

Τζόγκινγκ

Το τζόγκινγκ δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Χρειάζεται απλά ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο. Μπορείτε να κάψετε πάνω από 500 θερμίδες σε μια ώρα. Το τζόγκινγκ τονώνει τους μύες των ποδιών και τους μηρούς. Παρόλο που μπορείτε να τρέξετε μόνοι σας, είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό αν γυμναστείτε παρέα με ένα φίλο σας.

Ορεινή ποδηλασία

Το mountain biking είναι μια ακόμα διασκεδαστική δραστηριότητα που σάς επιτρέπει να κάψετε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάψετε ακόμα και 560 θερμίδες την ώρα με την ορεινή ποδηλασία. Σας βοηθά, επίσης, να τονώσετε το κάτω μέρος του σώματός σας. Αν θέλετε να κάνετε την ορεινή ποδηλασία πιο διασκεδαστική μπορείτε να οργανώσετε την εξόρμησή σας παρέα με μερικούς από τους φίλους σας. Χρειάζεστε μόνο ένα ποδήλατο και ένα κράνος.

Μπιτς βόλεϊ

Αν πάτε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι και αγαπάτε το βόλεϊ, τότε έχετε μοναδική ευκαιρία να παίξετε μπιτς βόλεϊ. Καίει πάνω από 545 θερμίδες την ώρα και είναι από τα αθλήματα που γυμνάζουν όλο το σώμα.

Κολύμβηση

Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουν μια βουτιά σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Αυτός είναι και ο λόγος που το κολύμπι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπαίθριες ασκήσεις. Το κολύμπι μπορεί να σάς βοηθήσει να κάψετε πάνω από 500 θερμίδες την ώρα, αρκεί βέβαια να κολυμπάτε και να μην κάθεστε απλά στην θάλασσα. Το κολύμπι είναι η ιδανική καρδιαγγειακή άσκηση, αλλά μπορεί επίσης να σάς βοηθήσει να τονώσετε το κάτω και το άνω μέρος του σώματός σας.

Πεζοπορία

Αν σάς αρέσει το περπάτημα, μπορείτε να δοκιμάσετε την πεζοπορία (hiking). Μπορείτε να κάψετε πάνω από 572 θερμίδες την ώρα, θα περπατήσετε μέσα στη φύση και αν το κάνετε στο πλαίσιο μιας οργανωμένης άσκησης με φίλους ή συνοδοιπόρους από κάποιο σύλλογο θα περάσετε διασκεδαστικά.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η υπαίθρια άσκηση δεν είναι μόνο αποτελεσματική, είναι επίσης και πολύ ευχάριστη. Η πεζοπορία, το κολύμπι, το τένις, το μπιτς βόλεϊ, η ορεινή ποδηλασία και το τρέξιμο είναι μόνο μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν πολλές ακόμα ανάλογα με τη διάθεση και τις αθλητικές σας δεξιότητες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει