Ξέμεινε το Λαϊκό Νοσοκομείο από ογκολογικά φάρμακα

Ξέμεινε από φάρμακα για καρκινοπαθείς το Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς του νοσοκομείου να μην υποβληθούν στις αναγκαίες χημειοθεραπείες τους, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου ειδοποίησαν τους καρκινοπαθείς την περασμένη εβδομάδα, ότι θα ακυρωθούν οι προγραμματισμένες θεραπείες, λόγω ελλείψεων σε ογκολογικά φάρμακα, όπως ενημερώνει ο ΙΣΑ.

«Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης, βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς ενημέρωσαν τον ΙΣΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την ανησυχία του για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει